0:00

La sfârșitul anului trecut, Primăria Săbăoani a primit aprobare pentru o finanțare în valoare de 1.085.196,91 de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR), componenta Fondul local. Banii vor fi folosiți pentru construirea unei piste pentru biciclete. Consilierii locali au aprobat, încă din 13 octombrie, proiectul pentru participarea la acest program de finanțare prin care urmează să fie realizată pista.

Pistă pentru biciclete cu bani din PNRR în Săbăoani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Nota de fundamentare satul reședință de comună este descris drept “cel mai mare sat catolic din  Moldova” și “un important centru al ceangăilor”. Tot aici se precizează că în comuna Săbăoani este asigurat transportul intern și extern cu autobuze, microbuze, taxi-uri, biciclete și mersul pe jos. Prin proiect se încearcă stimularea mersului pe bicicletă pentru localnici “ca modalitate de transport pentru persoanele cu posibilități financiare reduse”. Despre tineri se spune că vor să schimbe mentalitatea și că aceștia utilizează bicicletele și vehiculele electrice ușoare ca “mijloc de transport în trend”.

Pistă pentru biciclete cu bani din PNRR în Săbăoani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPista  ar urma să aibă o lungime de 3.705 metri, să fie amplasată într-o zonă aglomerată și să facă legătura între biserică, primărie și alte obiective importante din comună. (Angela Croitoru)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Se vor deconta terapiile pentru persoanele cu dizabilităţi!”
Articolul următorPoșta anunță achitarea pensiilor de pe 5 ianuarie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.