Gheorghe Stefan

* Golubovic are ofertă de prelungire a contractului

Pe data de 13 octombrie, Ceahlăul marcă înregistrată, publica articolul ”Golubovic, ultimele 6 luni de contract: FC Ceahlăul îşi poate pierde golgeterul”, în care semnalam faptul că echipa antrenată de Vasile Miriuță poate rămâne fără principalul marcator. Asta, deoarece Bojan Golubovic intră în această iarnă în ultimele șase luni de contract, are oferte din străinătate, iar formația pietreană l-ar putea pierde gratis. “În vara anului 2012, cineva a venit să plătească 200.000 de euro pentru Golubovic, numai să-l lăsăm să plece liber de contract. Şi nu era dorit la o formaţie din campionatul intern, cum s-ar fi crezut. Bineînţeles că a fost refuzată propunerea”, a declarat Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, la finalul sezonului trecut. Aceeași părere bună este împărtăşită și de antrenorul Vasile Miriuță, care l-a desemnat pe Golubovic căpitan al Ceahlăului, ghidându-se după o experiență trăită pe propria piele, când a evoluat ca fotbalist în Ungaria. „Golubovic are un caracter extraordinar”, spune despre atacantul bosniac antrenorul Vasile Miriuţă. „Este un jucător de echipă, de aceea l-am şi ales căpitan. Ne răsplăteşte încrederea din toate punctele de vedere. Face un efort senzaţional şi este un jucător foarte periculos în 16 metri”.

Golubovic a ajuns la sase goluri marcate

“Un fotbalist de care avem mare nevoie”

La conferința de presă premergătoare meciului dintre Ceahlăul și CFR Cluj am avut confirmarea că ziarul Ceahlăul, marcă înregistrată este citit și apreciat de conducerea echipei, începând chiar cu președintele de onoare Gheorghe Ștefan. Astfel, Vasile Miriuţă, a primit o mână de ajutor din partea conducerii, înaintea partidei cu CFR Cluj, Gheorghe Ștefan pregătind o ofertă de prelungire de contract pentru golgeterul Bojan Golubovic. Cel care este şi căpitanul galben-negrilor se poate antrena acum în linişte cu lotul Ceahlăului. Dacă Andrei Marc, primise ”undă verde” pentru un transfer în străinătate, sau la Steaua, nu același lucru se poate spune despre Bojan Golubovic. “În zilele următoare, i se va prezenta lui Golubovic o ofertă de extensie a contractului. Depinde şi de el, vrea să rămână sau să plece, noi vom face tot ce depinde de noi să îl oprim deoarece este un fotbalist de care avem mare nevoie. A demonstrat că îşi merită şi banderola de căpitan, a spus Vasile Miriuţă.

Golubovic: “Am câteva oferte”

”Am venit la Piatra Neamţ în urmă cu un an şi jumătate şi tot ce mi-am dorit de atunci şi până acum a fost să fiu sănătos. Da, am câteva oferte şi am avut la fiecare pauză competiţională. Niciodată însă din România. Nu m-am lăudat cu asta pentru că sunt un tip calm, liniştit și nu-mi place mie să ies în faţă. În această iarnă eu intru în ultimele 6 luni de contract şi pot semna cu oricine. Ceahlăul nu m-a căutat pentru prelungirea înţelegerii, așa că iau în calcul și o eventual despărțire de Ceahlăul. De ce nu?”, declarase Bojan Golubovic în urmă cu două săptămâni. Atacantul Ceahlăului nu-și dorește să evolueze la o echipă anume, ci, rămâne consecvent unui principiu: Sănătatea e mai bună decât toate. ”Vreau să fiu în continuare sănătos și să-mi fac jocul meu. Nu vreau nici măcar la naționala țării mele, pentru că nu știu dacă am șanse să joc. E foarte greu pentru mine. Sunt atacanţi mari acolo, Ibisevici şi Dzeko. Când eram mai tânăr, am fost în vizorul lor, dar nu şi acum”, a mai precizat Bojan Golubovic. Bosniacul a fost două campionate la rând golgeterul echipei. S-a vorbit la un moment dat chiar de o diminuare a contractului atacantului Ceahlăulul, dar nu s-a pus problema de așa ceva. Pentru Golubovic a urmat ascensiunea în topul marcatorilor din campionatul intern. El conduce în clasamentul golgeterilor din Liga I după 10 etape, cu 6 goluri marcate, la fel ca și Budescu, Ivanovski și Szekely, jucători mult mai bine plătiți decât căpitanul Ceahlăului.

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ