Pietreanul Alexandru Maxim s-a transferat, săptămâna aceasta, la formaţia germană Mainz 05, primind tricoul cu numărul 10. Internaţionalul român a evoluat, până în prezent, la VfB Stuttgart şi ar trebui să rămână la Mainz 05, conform contractului semnat, până în iunie 2021. Din ianuarie 2013, Maxim a jucat în 131 de jocuri pentru Stuttgart, a marcat de 17 ori şi a oferit 35 de pase de gol. Are 27 de selecţii în echipa naţională a României.

Rouven Schröder, directorul sportiv al Mainz 05, a declarat pentru portalul clubului german: “Alexandru Maxim este un număr 10 extrem de creativ, un jucător de mare calitate. Mingea este prietena sa. Este eficient în situaţii de unu la unu şi crează spaţii driblând. Este un câştig pentru echipa noastră”.

La rândul său, Alexandru Maxim a precizat: “Am primit semnale pozitive de la Rouven Schröder şi Sandro Schwarz, când am discutat la finalul sezonului trecut. Pentru mine contează încrederea şi faptul că sunt dorit aici. De asemenea, modul în care noul antrenor de la Mainz doreşte să jucăm mi se potriveşte de minune. Abia aştept să mă bucur de atmosfera de pe Opel Arena. Sunt absolut sigur că am luat cea mai bună decizie venind aici”.

Alexandru Maxim s-a născut la Piatra Neamţ, pe 8 iulie 1990. În oraşul natal a evoluat doar pentru clubul de copii şi juniori Olimpia Piatra Neamţ. Mainz 05 a ocupat în sezonul trecut locul 15 în Bundesliga, cu 37 de puncte, salvându-se in extremis de la retrogradare. (M. CONSTANTINESCU)