0:00

Pietreanul Marius Crăciun a fost eliberat din penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDemersurile pietreanului Marius Crăciun în instanță au avut rezultatul scontat și pe 13 mai magistrații din cadrul Tribunalului Vaslui au admis cererea de eliberare condiționată, decizia instanței fiind definitivă. „În temeiul art. 425 indice1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată, contestația formulată de PICCJ Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, în contradictoriu cu Crăciun Marius, cu privire la sentința penală nr. 604 din 11.04.2024 a Judecătoriei Vaslui, pe care o menține. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că persoana condamnată a fost asistată de avocat ales. Definitivă. Soluționată în ședință publică și pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin intermediul grefei instanței, azi, 13.05.2024”, conform Tribunalului Vaslui.

Solicitarea de eliberare înainte de executarea integrală a pedepsei a fost depusă la instanță încă din luna aprilie. Judecătoria Vaslui a admis cererea pe 11 aprilie, însă în termenul legal procurorii DNA au depus contestație (amănunte aici). Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vaslui, unde pronunțarea ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată pentru 13 mai.

Marius Crăciun a ajuns în penitenciar pentru o pedeapsă privativă de 15 ani, după ce la începutul anului 2017 a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, dar mai avea la activ alte două pedepse, de 3 ani și jumătate, respectiv 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

(Z. C.)

Articolul precedentFOTO. SVSU Săbăoani a câștigat etapa zonală Roman a Concursurilor profesionale ale SVSU
Articolul următorAccident mortal între Farcașa și Borca
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.