0:00

Duminică, 12 mai, pe stadionul Moldova din municipiul Roman, a avut loc o competiție spectaculoasă între 16 servicii voluntare din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Roman. Acest eveniment a marcat etapa zonală a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Participanții, reprezentând Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență din municipiul Roman și din comunele Boghicea, Bozieni, Cordun, Doljești, Gâdinți, Gherăești, Horia, Icușești, Ion Creangă, Oniceni, Pâncești, Poienari, Săbăoani, Stănița și Tămășeni, au adus în prim-plan abilitățile și pregătirea necesară pentru intervenții specifice.

Concursurile profesionale reprezintă o componentă vitală a programului de pregătire al serviciilor voluntare, având ca scop dezvoltarea și perfecționarea abilităților și deprinderilor specifice intervențiilor în situații de urgență. Probele de concurs au inclus pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4 x 100 de metri și dispozitivul de intervenție.

La finalul intenselor competiții, clasamentul a fost:

  • Locul I a fost obținut de SVSU Săbăoani.
  • Locul II a revenit SVSU Gherăești.
  • Locul III a fost ocupat de SVSU Cordun.

De asemenea, distincția pentru cel mai bun pompier voluntar a fost acordată lui Dorcu Sergiu, membru al SVSU Săbăoani.

Următoarea etapă a concursului va avea loc în data de 19.05.2024 pe stadionul „Cetatea” din orașul Târgu-Neamț unde se vor întrece SVSU din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Târgu-Neamț.

În data de 26.05.2024 pe stadionul „Cimentul” din orașul Bicaz se vor întrece SVSU din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Piatra Neamț

În data de 02.06.2024 pe stadionul „Moldova” din municipiul Roman se va desfășura etapa județeană unde vor participa ocupanții primului loc de la fiecare etapă zonală și serviciile private pentru situaţii de urgenţă”, potrivit ISU Neamț.

Denisa POPA

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentVIDEO. La un pas de tragedie: o mașină a fost lovită de tren la Dumbrava Roșie
Articolul următorPietreanul Marius Crăciun a fost eliberat din penitenciar
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.