diana-tiganasuAtleta pietreancă Diana Tigănașu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, a fost premiată, miercuri, 14 decembrie, în cadrul Galei Atletismului Românesc. Sportiva s-a calificat în finala primei ediții a Campionatului European de cadeți de la Tbilisi (Georgia), ocupând locul al 10-lea în proba de greutate cu un nou record personal: 15,53 metri.

„În mod special, s-a luat în calcul Personal Best-ul (PB) pe care l-a realizat la Campionatul European. Suntem bucuroși că Federația dorește să încurajeze în acest mod sportivii„, a spus profesorul Dan Cojocaru, antrenorul multiplei campioane naționale la disc și greutate.

Premiată și la Gala Învățământului Neamțean, Diana Țigănașu, alături de colega sa de club, Lenuța Burueană, se află în cantonament în Capitală până pe 20 decembrie. În cadrul Galei Atletismului Românesc a urcat pe scenă și atleta Raluca Vrabie, de la Clubul Atletic Roman, care a ocupat tot locul al 10-lea în proba de suliță la același Campionat European de cadeți.

În altă ordine de idei, canotoarea Laura Oprea, de la CSA Steaua București, originară din Nisiporești-Neamț a fost declarată, alături de Mădălina Bereș, de la Dinamo București, cea mai bună canotoare a României pe anul în curs. Cele două au făcut parte din barca de 8+1 a României, medaliată cu bronz la JO de la Rio de Janeiro. (Ana MOISE)

Articolul precedentATENŢIE! Joi se opreşte gazul la Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ! Vedeţi pe ce străzi!
Articolul următorDaruri pentru copii la Biblioteca „Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.