Pietoni accidentați în ziua de Sfântul Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua de 27 decembrie a fost marcată de 5 accidente rutiere, petrecute în județul Neamț, toate cu victime pietoni. Două dintre accidente au avut loc în Piatra-Neamț și, în ambele cazuri, a fost vina șoferilor.

O femeie de 36 de ani a fost lovită de un autoturism, în timp ce traversa bulevardul Dacia, pe o trecere pentru pietoni. La volan se afla un bărbat de 51 de ani care n-a văzut femeia la timp. Conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului, conform rezultatului negativ al testării cu aparatul etilotest. El va fi cercetat pentru vătămare corporal din culpă.

Celălalt accident din Piatra-Neamţ s-a întâmplat pe str. General Dăscălescu, în parcarea unui local de alimentaţie public, unde un tânăr de 22 de ani, care se afla pe trotuarul din faţa punctului de servire a fost accidentat de un autoturism, care şi-a continuat drumul. Şoferul, un tânăr de 27 de ani din Piatra-Neamț, a fost depistat în scurt timp și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În seara de 27 decembrie, un alt pieton a fost accidentat în localitatea Borca. Un bărbat de 50 de ani, din Piatra-Neamț, care conducea un autoturism pe DC156, a surprins şi accidentat  pietonul de 52 de ani, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, se deplasa pe carosabil, dar s-a dezechilibrat și a căzut in fata autovehiculului.

Un alt pieton a fost accidentat la Roman, conducătorul auto părăsind locul faptei. Polițiștii au identificat, imediat, şoferul, un tânăr de 21 de ani, din Trifești, care în timp ce conducea un autoturism dinspre Roman către Trifeşti, a pătruns pe sensul opus de mers şi a acroșat un tânăr de 17 ani cu oglinda retrovizoare stângă. Ambii participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultând o valoare pozitivă pentru pieton și una negativă pentru conducătorul auto

Ultimul accident a fost târziu, în noapte, la Tămăşeni, unde a fost rănit un bărbat de 48 de ani, care era în stare de ebrietate, se deplasa pe carosabil şi a fost acroşat de oglinda retrovizoare a unui autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

Poliţia Română recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de condiţiile meteorologice şi de traficul aglomerat specific sărbătorilor de iarnă.  Este indicat ca şoferii să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. (C.M.)

Articolul precedentCostel Ilie, antrenor în Liga I, la Concordia Chiajna
Articolul următorÎn ziua înmormântării victimelor sale, şoferul din Bodeşti a cerut libertate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.