0:00

Curtea Domnească a Pietrei a devenit punctul central al distracției începând de astăzi, joi, 23 iunie, odată cu startul oficial al Zilelor Orașului, ediție care, anul acesta, se desfășoară sub sloganul ”PiatraFest”. În fața publicului de toate vârstele, adunat după-amiază, la ora 17, autoritățile municipiului, ale județului, dar și de peste hotare, din orașele înfrățite, au anunțat începutul celor patru zile de sărbătoare și au premiat elevii olimpici de la școlile pietrene.

Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi la Piatra Neamţ. Noi, pe 24 iunie, sărbătorim Zilele Oraşului, dar este şi o sărbătoare importantă, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, care este considerat şi ocrotitorul oraşului Piatra Neamţ. Sunt sigur că aţi simţit căldura cu care v-am primit în oraşul nostru – e cod galben de caniculă la noi -, dar sperăm ca, pe tot parcursul celor patru zile, să avem parte de vreme frumoasă. Oraşul Piatra Neamţ e încărcat de istorie şi, din acest motiv, conducerea administrativă şi-a propus să dezvolte un segment important din promovarea turismului, iar un element în acest scop e organizarea de evenimente. Zilele Oraşului sunt un prilej de a ne promova localitatea. Vrem să transmitem că pietrenii îndrăgesc localităţile înfrăţite. Sperăm să continuăm buna colaborare şi cu alte ocazii. La mulţi ani oraşului Piatra Neamţ!”, a fost cuvântul primarului Dragoş Chitic în deschiderea evenimentului.

Din orașele înfrățite, s-au alăturat delegațiile ucrainiene ale orașului Hliboca și basarabene ale Chișinăului și Orheiului, care au fost, mai întâi, primite în ospeție la Primărie, în sala de ședințe a Consiliului Local, unde s-a făcut schimb de suveniruri între autorități.

Ne exprimăm stima pentru pietreni. Este deosebit de plăcut să fim prezenţi la Zilele Oraşului. Cele mai sincere urări de bine din Ucraina! Noi am mai fost aici acum zece ani şi, în acele câteva ore, cât am putut vizita, putem spune că acum s-a schimbat esenţial oraşul. Ne bucurăm de succesul domnului primar Chitic şi vă dorim ca, în continuare, oraşul dumneavoastră să se dezvolte”, a declarat Grigore Vanzureac, în numele oaspeților din Hliboca.

Vă mulţumesc pentru invitaţie şi vă dorim ca oraşul dumneavoastră să se dezvolte frumos şi bine, iar faima lui să meargă peste hotare. Iar primarului Chitic îi doresc să înfrunte victorios totul”, a spus și Ion Şerban, din partea fraților de la Orhei. (ZCH News)

sursa foto: Primăria Piatra Neamț

 

Articolul precedentACTUALIZARE Femeia s-a legat singură de mâini şi de picioare!
Articolul următorŞeful Poliţiei Bicaz pleacă la pensie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.