În fața Parcului Tineretului din Piatra-Neamț, astăzi, 25 octombrie, a avut loc festivitatea dedicată Zilei Armatei Române. Un moment la care au fost prezenți militari, oficialități locale (prefectul Vlad Angheluţă, preşedintele CJ – Constantin Iacoban, vicepreşedintele CJ – Emilia Arcan şi primarul desemnat de la Piatra Neamţ – Dragoş Chitic), dar și mulți părinți cu copii care au vrut să vadă o parte din tehnica militară scoasă în stradă de Batalionul 634 Infanterie ”Petrodava”.

Evenimentul a început cu salutul drapelului de luptă al Batalionului 634, de către Vlad Ioan Angheluță, prefectul de Neamț, a continuat cu intonarea imnului național al României, după care a urmat oficierea serviciului religios, cu ocazia căruia au fost pomeniți eroii neamului și au fost binecuvântați toți cei prezenți. Activitatea s-a încheiat cu defilarea drapelului de luptă.

„Ziua de 25 octombrie rămâne una de referință pentru oamenii de arme și pentru poporul român. Pentru orice neam, armata a reprezentat dintotdeauna și reprezintă în continuare sprijinul cel dintâi și cel din urmă, siguranța, integritatea și independența țării. Este un prilej pentru a omagia, încă o dată, memoria celor care au luptat de-a lungul secolelor pentru apărarea națiunii române. Datorăm profund respect soldatului român care a luptat cu toată ființa și cu toată puterea sa , propulsat de flacăra lăuntrică a patriotismului”, a spus prefectulu județului Neamț, Vlad Ioan Angheluță.

„Ziua aceasta, care generic a fost stabilită pe 25 octombrie ca fiind «Ziua Armatei Române», pentru că atunci a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc, este emblema luptei continue a poporului român pentru libertate şi pentru independenţă. Aceste lupte s-au dus continuu, de la regi, împăraţi, apoi prin cele două războaie mondiale, până am reuşit să ne căpătăm identitatea de neam şi ţară. Totodată, astăzi această zi măreaţă capătă semnificaţii noi, căci privim la viitor de pe noua poziţie de membri ai celei mai puternice alianţe militare, NATO, şi de ţară membră a Uniunii Europene“, a declarat Constantin Iacoban, preşedine al Consiliului Judeţean Neamţ. (M. TEODOROF)