0:00

Primăria Piatra Neamț, în colaborare cu Direcția pentru Agricultură Județeană Neamț, organizează manifestarea intitulată generic „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”. Târgul are loc în week-end, în perioada 7-8 octombrie, în Piața agroalimentară „Sfântul Gheorghe” din reședința de județ.

Piatra Neamț: Târg agroalimentar în perioada 7-8 octombrie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Într-o zonă cu vad bun, la intrarea în piață, producătorii vin cu oferta lor de legume și fructe, în sezonul zacuștilor, a tocanelor, compoturilor, gemurilor, sucului de roșii sau bulionului. Important este faptul că la acest eveniment pietrenii se pot aproviziona direct de la producători putând obține prețuri corecte, în funcție de calitatea și cantitatea legumelor și a fructelor.

Această zonă aflată în administrarea municipalității pietrene este vizitată de nemțenii care apreciază produsele autohtone, care au așteptat venirea toamnei pentru a se aproviziona cu fructe și legume de sezon, care să aibă garanția calității, pe care să le achiziționeze direct de la producătorii cu care să se târguiască și de la care să se asigure că modul în care au fost produse îndeplinesc criteriile pe care și le doresc. Realizarea în comun a acestui eveniment dedicat întregii comunități are ca scop promovarea produselor agroalimentare românești, creșterea încrederii consumatorilor și îmbunătățirea statutului de producător local”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de Hotărâre pentru încheierea parteneriatului cu Direcția pentru Agricultură Neamț.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentPiatra Neamț. Hoț la market: suspectul a fost reținut
Articolul următorCu cât este plătit un îngrijitor de mănăstire
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.