Un tânăr de 22 de ani, din Piatra Neamț, a accidentat o fetiță pe o stradă din cartierul Speranța și n-a mai anunțat poliția.

Accidentul s-a produs în după-amiaza de 23 iunie, în momentul când copila a ieșit în stradă, în fața mașinii. Tânărul a oprit imediat, a luat fetița, care era lovită la cap, a lăsat-o acasă, la părinții ei, apoi a plecat. După două ore, părinții au dus fetița la UPU Piatra Neamț, iar medicul de gardă a sesizat poliția despre accident.

Șoferul a fost găsit acasă în cartierul Speranța, în jurul orei 18. „Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. În urma cercetărilor, s-a stabilit că duminică, 23 iunie 2019, în jurul orei 15.30, în timp ce tânărul de 22 de ani, din Piatra Neamț, conducea mașina pe o alee dintre blocuri, a accidentat o fetiță de 9 ani care a traversat aleea prin loc nepermis și fără să se asigure. Șoferul a luat victima și a dus-o la domiciliul ei, iar după două ore părinții au transportat fetița la spital. În jumătate de oră de la sesizare, polițiștii au identificat și depistat autorul accidentului”, a declarat, în această dimineață, Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Fetița lovită a fost investigată tomografic în UPU. Medicii au stabilit că are un traumatism cranio-cerebral, i-au acordat îngrijirile necesare, apoi au externat-o, potrivit lui Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

(C.I.)