0:00

Județul Neamț s-a aflat sub 11 coduri de avertizare privind vreme severă și precipitații abundente, începând de sâmbătă, 22 iunie. Fără a menționa avertizările hidrologice, asupra Neamțului s-au abătut, succesiv sau concomitent, 1 cod galben, 9 coduri portocalii și 1 roșu, în intervalul 22-24 iunie.

Urmările: ”în comuna Alexandru cel Bun, pârâul Valea Mare a erodat în terasamentul drumului DJ 155 H, pe o lungime de aproximativ 10 ml”, iar traficul auto este restricționat în zonă.

De asemenea, în această dimineață, 394 de consumatori nu aveau energie electrică, pentru că, în zona Băhnișoara și Izvoare, două posturi de transformare erau nealimentate. Echipele Delgaz Grid lucrează la remedierea avariilor.

Cele mai solicitate au fost motopompele transportabile ale ISU Neamț. Raportul pompierilor arată intervențiile din perioada 22-24 iunie:

«- în municipiul Piatra Neamţ, anexa Văleni, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curţi, 3 fântâni cu următoarele forţe şi mijloace: 5 motopompe transportabile, 5  autoturisme de serviciu încadrate cu 28 subofițeri din cadrul Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț;

– în municipiul Piatra Neamţ, s-a intervenit pe strada Burebista, pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc cu 1 autoturism de serviciu, 1 motopompă transportabilă cu 2 subofițeri de la de la Detașamentul Piatra Neamț;

– în municipiul Piatra Neamţ, s-a intervenit pe str. Petru Movilă pentru evacuarea apei dintr-o curte, cu 1 autoturism de serviciu, 1 motopompă transportabilă și 2 subofițeri de la Detașamentul Piatra Neamț;

– în Gârcina, sat Almaş, s-a intervenit de două ori pentru evacuarea apei din două curți, cu 1 autoturism de serviciu, 1 motopompă transportabilă și 2 subofițeri de la de la Detașamentul Piatra Neamț;

– în Grumăzești, sat Topolița, s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curți, cu o autospecială, 2 motopompe transportabile și 4 subofițeri de la de la Detașamentul Targu Neamț.

– în Gârcina, sat Almaş, s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curți, cu 1 autoturism de serviciu, 1 motopompă transportabilă și 2 subofițeri de la de la Detașamentul Piatra Neamț».

Raportul integral al ISU Neamț:

[gview file=”https://zch.ro/wp-content/uploads/2019/06/Raport-Operativ-24.06.2019-ora-08.00-Neamt-PREFECTURĂ.pdf”]

Articolul precedentACTUALIZARE FOTO Procesiune cu moaștele Sf. Gheorghe Pelerinul la Piatra Neamţ
Articolul următorPiatra Neamț: Șoferul care a fugit după ce a accidentat o fetiță a fost găsit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.