0:00

Piatra-Neamţ: Se modifică HCL-ul privind emisiunea de obligațiuni municipale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn tentativa de a rostogoli datoria istorică a oraşului, de aproximativ 80.000.000 de lei şi de a rămână și cu ceva bani pentru investiţii, Primăria se străduie să rezolve o emisiune de obligaţiuni municipale  în valoare de 100.000.000 de lei. Care, important de amintit, generează și ea costuri și are un grad ridicat de risc.

În şedinţa extraordinară de mâine, 11 octombrie, primarul vine cu un proiect de hotărâre și completează cu o serie de ”detalii” pe cel inițial. Omisiunea se referă la niște costuri generate de terți, adică de  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sau Depozitarul central.

Un alt detaliu este legat de Oferta financiară care „va include defalcarea costurilor percepute de operatorul economic pe fiecare categorie de servicii solicitate”. Adică, să se ştie exact ce bani se dau şi pe ce servicii.

Un ultim detaliu se referă la  modalitatea prin care experţii, care se vor ocupa de această emisiune de obligaţiuni, vor demonstra experienţa pe care o au în domeniu. Documentele pe care aceştia trebuie să le prezinte în acest sens sunt copii după contractele de prestări servicii, certificări de bune execuţii, certificate constatatore, recomandări emise de beneficiari etc. Probabil această modificare vine ca urmare a intenției altor părți interesate să intre în afacere, lucru care pare a îngrijora pe cei care au ales o firmă prin ”cerere de ofertă”.

Cum toate aceste lucruri au fost omise din hotărârea inițială nu este cazul să mai insistăm, este vorba de profesionalism și atenție, mai ales când vorbim despre o asemenea sumă și o asemenea hotărâre.

Să amintim că hotărâre a generat un mic război politic la vremea ei (detalii aici).

Despre cum a ajuns municipiul Piatra-Neamţ să fie înglodat în datorii pentru proiecte fără prea mare folos găsiţi detalii aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎncă o tragedie pe E 85: O femeie a murit într-un accident la Horia
Articolul următorL2 Politehnica Iaşi a pierdut clar la Ripensia Timişoara
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.