Circulația rutieră în zona centrală a municipiului Piatra Neamț, prin pasajul de la Curtea Domnească, s-a închis, începând de astăzi, 16 iulie, și până pe, se speră, 8 august. Închiderea a fost instituită prin dispoziție de primar, fiind motivată de necesitatea unor reparații la pasaj, cauzate de apa intrată în pasaj și parcarea subterană. Lucrările le continuă pe cele de anul trecut și nu vor costa municipiul, pentru că e încă valabilă garanția.

Toate acestea, însă, îi lasă reci pe cei care au avut azi de mers prin centru, pe strada Petru Rareș și, via strada Ștefan cel Mare, spre stadion/ mall/ Bicaz.

Petru Rareș era aglomerată și înainte, în ciuda sensului său unic, dar acum s-a mers bară la bară și s-au înghesuit giratoriile din zona Unic. Strada Ștefan cel Mare fiind acum închisă, traficul s-a redirecționat, oarecum, pe Dimitrie Ernici, străduța din spatele primăriei. Care și ea s-a blocat, fiindcă nu toți conducătorii auto au avut inspirația de a urmări pagina de Facebook a Primăriei, ca să afle de deciziile Comisiei rutiere înainte de a da cu botul mașinii în barierele puse.

Între timp, la pasaj se repară. Cum și cine puteți afla de aici. (Alina HOANOȘ)