Protestele pietrenilor care țin la tradiții și istoria locală au pierdut în fața motivațiilor de „siguranță publică” a administrației municipiului Piatra-Neamț. Astăzi, 13 iulie, a început operațiunea de tăiere a castanilor de pe singurele 3 artere care mai păstrează simbolul vechi de 150 de ani al orașului de pe malul Bistriței.

Muncitorii au început cu zona Cimitirului Eternitatea și vor continua pe strada Ștefan cel Mare și bulevardul Republicii. Castanii sunt eliminați pe motive de bătrânețe și boală, spun autoritățile. În locul lor vor fi plantați platani, întrucât puieții de castan plantați prin anul 2006 în centru n-au rezistat nivelului poluării moderne, spune Primăria Piatra-Neamț.

Oficial, înlocuirea castanilor trebuia să se facă în primăvara acestui an. Dar abia acum s-a obținut autorizația de la Direcția Silvică pentru tăierea lor, mai spune Primăria Piatra-Neamț.

Operațiunea de înlocuire a castanilor se face, potrivit autorităților, în deplina legalitate conferită de regulamentul de administrare a spațiilor verzi.

C.I.

Articolul precedentPremieră națională la Iași: operație pe creier cu robotul
Articolul următorSugestii nemaipomenite pentru această vară – aceste haine sunt un absolut hit