0:00

Piatra Neamț. Oferta pieței la legume și fructe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Piața agroalimentară centrală Sfântul Gheorghe din Piatra-Neamț tarabele sunt încă pline cu legume și fructe ce așteaptă să fie pregătite și închise în borcane de gospodari și gospodine.

Prețurile, mai mari decât toamna trecută.

Cartofii se găsesc la vânzare pe vreo trei categorii de mărime, cei mai mulți sunt albi și au prețuri cuprinse între 2,5 lei/kg, cei mai mici și până la 4 lei/kg restul.

Castraveții, puțini, aveau același preț peste tot, 4,9 lei/kg. Varza, în schimb, este prezentă mai pe toate tarabele cu legume, la prețul de 3 lei/kg sau chiar cu 1 leu mai scumpă.

Rădăcinoasele sunt cele mai scumpe. Pătrunjelul rădăcină se dă cu 6,9 lei până la 10 lei/kg, iar fratele lui păstârnacul are exact aceleași prețuri. Doar morcovii sunt ceva mai ieftini, cu 3,5 – 4 lei/kg.

Piatra Neamț. Oferta pieței la legume și fructe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVinetele arată destul de bine, dar prețurile…5,5 lei/kg până la 6,9 lei/kg, nu te provoacă să te apuci de zacuscă.

Ce există din belșug sunt hribii, , doar prețul este cam același 15 lei/kg, mai mari, cei mai mulți la 20-25 lei/kg.

Ceapa galbenă este și ea o scumpă, 3,5 -4 lei/kg, iar cea roșie, mai rară, la 6 lei/kg.

Țelina, puțină, avea două prețuri: 6,9 lei/kg sau 10 lei/kg. Conopida, și mai puțină, se dă cu 7 sau 8 lei/kg. Usturoiul costă 15 lei/kg.

Sfecla roșie, cealaltă delicatesă pentru murături sau salate pentru iarnă, poate fi cumpărată cu 3,5 lei/kg sau 5 lei/kg, însă doar doi comercianți o aveau la vânzare ieri, 22 septembrie.

Piatra Neamț. Oferta pieței la legume și fructe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArdei gras se găsește încă din plin, cu prețuri foarte diferite, între 5 și 7 lei cei galbeni și la 10 lei/kg cei roșii. Kapia sunt ceva mai rari și mai sus, de la 6 lei la 8 lei/kg.

Fasolea păstăi pare a fi pe terminate și am văzut doar două prețuri 13 și 15 lei/kg.

Gogonelele erau prezente pe o singură tarabă, cu 6 lei/kg, în rest roșii cu 5- 6 lei/kg.

Piatra Neamț. Oferta pieței la legume și fructe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDovleceii pentru zacuscă sunt și ei rarisimi încă și erau la 4 lei/kg.

Perje pentru gem găsiți la prețuri cuprinse între 5 și 6,5 lei/kg.

Geme piața de struguri, mai ales de Vrancea, cu foarte multe prețuri de la 5 până la 9 lei/kg.

Angela Croitoru

Articolul precedent“Winter is coming! (Urzeala tronurilor)” sau cum se pregătesc demnitarii de facturile din anotimpul rece
Articolul următorTragedie: Un nevăzător a murit într-un incendiul care a afectat trei case
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.