Taipanul australian, mamba neagră şi verde, cobra egipteană, vipera uriaşă africană, anaconda şi multe alte specii de şerpi (cu clopoţei, vipere, cobre scuipătoare, şerpi regali), şopârle, tarantule și ţestoase, toate își așteaptă vizitatorii, până pe 22 noiembrie, la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ.

Așa cum ne-au informat reprezentanții muzeului, expoziția, unică în țară ca diversitate și ca număr de specii, este pusă la dispoziția celor interesați, o dată la doi ani, de cel care iubește și înțelege cel mai bine reptilele: arădeanul Florin Sârb.

Colecţia cuprinde aproximativ 70 de specii de reptile de pe toate continentele, dintre care se remarcă cele mai periculoase specii de şerpi din lume. Expoziția are ca scop principal educaţia şi familiarizarea publicului vizitator cu fauna exotică şi mediul de viaţă al acestor animale.

Am aruncat o privire în „jungla” expusă de Florin Sârb și vă putem spune că miriapozii africani își odihnesc momentan cele peste 200 de picioare, șopârla Gecko leopard „fugărește” cu privirea fiecare persoană vizitatoare, pitonul tigrat tocmai s-a dezbrăcat de pielea „demodată”, iar chinchila se împacă cu toți cei din jur, deoarece doarme toată ziua. (M. TEODOROF)

Articolul precedentŞtire sigură: şi iarna asta o să avem piaţă la cort!
Articolul următorInovaţii ale reformei din educaţie: vacanţa de toamnă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.