PIATRA NEAMŢ: „Hai la Olimpiadă” cu eMAG şi BCR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReţeaua centrelor de pregătire „Hai la Olimpiadă!” se extinde, începând cu luna octombrie, și la Piatra Neamț, fiind vizate domeniile Matematică, Informatică și Fizică. Centrele gratuite de pregătire pentru performanţă au fost inițiate, în 2012, de Fundația eMAG și sunt sprijinite şi de BCR începând cu anul 2014. În acest an școlar, la nivel naţional, vor funcționa 20 de centre de performanță în 10 orașe, noutăţile fiind, pe lângă Piatra Neamţ, Baia Mare și Oradea.

„Pregătirea elevilor este asigurată de cei mai buni profesori din oraș. Cursurile în centre sunt gratuite. Ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puțin 30 de orașe din țară și să ajungem la cel puțin 5.000 de copii, care pot și vor să se pregătească la un nivel peste medie”, a declarat Tudor Vlad, Președintele Fundația eMAG pentru Educație.

„Susținerea copiilor şi tinerilor care vor să facă performanță reprezintă una dintre direcțiile strategice de implicare în comunitate ale BCR. Credem că este datoria noastră să contribuim la dezvoltarea unei societăți competitive, condusă de lideri bine pregătiți, care pot inspira și pot produce schimbări pozitive în societate”, a adăugat și Ionuț Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

PIATRA NEAMŢ: „Hai la Olimpiadă” cu eMAG şi BCR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrele de la Piatra Neamţ sunt:

  • Matematică – prof. coordonator Liliana Georgescu. Cursurile se vor desfășura la Colegiul Național „Petru Rareș”, în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 01.10.2016;
  • Informatică – prof. coordonator Gheorghe Manolache. Cursurile se vor desfășura la Colegiul Național de Informatică,  în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 01.10. 2016;
  • Fizică – profesor coordonator Dorel Haralamb. Cursurile se vor desfășura la Colegiul Național „Petru Rareș”, în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 07.10. 2016.

Alte detalii despre această iniţiativă, AICI.

În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentLa Apa Serv Neamț nu s-a spart conducta, ci buboiul
Articolul următorPMP Neamț: Echipă și rezerve pentru parlamentare 2016
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.