0:00

Nemțenii care doresc se pot testa gratuit pentru glicemie mâine, 14 noiembrie, la Policlinica Piatra-Neamț. Medicul diabetolog dr. Chirița Maria și coordonatoarea policlinicii Gabriela Lungu organizează această activitate pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului.

Piatra-Neamț. Glucometre și testări gratuite de Ziua Mondială a Diabetului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoritorii sunt invitați să participe în intervalul orar 8-12 și să se prezinte pentru analize fără să mănânce. „Campania din acest an se desfășoară sub sloganul „Accesul la îngrijirea diabetului – Dacă nu acum, când?” și are și o componentă de informare. Activitatea din cadrul Ambulatoriului Integrat de Specialitate se face cu sprijinul colegilor din compartimentul de Diabet, nutriție și Boli metabolice și al doamnelor doctor. Acest eveniment care are ca scop o mai bună informare a persoanelor care suferă de diabet, dar nu numai, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general. După testare, persoanele cu valori glicemice mai mari de 1,80 vor primi gratuit un glucometru”, declară Gabriela Lungu, coordonatoarea policlinicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Cei care vor participa la acțiune vor primi pliante informative și câte un măr, acesta fiind singurul fruct permis a fi consumat de diabetic.

Cristina Iordache

Articolul precedentFOTO Accident cu victime multiple, trafic blocat la Podoleni
Articolul următorLa volan în pragul comei alcoolice