Piatra Neamț găzduiește, în premieră, faza finală a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă la care vor participa 196 de elevi și 38 de profesori însoțitori din 39 de județe. Proba scrisă va avea loc vineri, 21aprilie, cu începere de la ora 9:00, la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, proba de proiect urmând a se desfășura pe 25 aprilie. Județul Neamț va fi reprezentat de 11 elevi de la Colegiile de Informatică, „Petru Rareș” și „Calistrat Hogaș”, toate din Piatra Neamț.

„Inițial erau 10 elevi, acum sunt 11, deoarece s-a mai adăugat un elev de la Calistrat Hogaș. Participanții sunt elevi care au obținut cel mai mare număr de puncte la etapa județeană.  În fiecare an am luat premii și mențiuni, și la proba scrisă, și la cea de proiect, deși suntem un județ cu școli puține în care se studiază germana. Ne dorim să câștigăm și anul acesta pentru că avem copii foarte bine pregătiți„, a declarat profesoara Gabriela Pușcălău, inspector școlar în cadrul ISJ Neamț.

Din partea Ministerului, va fi prezentă profesoara Luminița Stoian, inspector general pentru limba germană. Deschiderea festivă este programată joi, 20 aprilie, cu începere de la ora 18:00, în Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, iar festivitatea de premiere se va desfășura miercuri, 26 aprilie, de la ora 9:00, în aceeași sală. (Ana MOISE)

Articolul precedentGALERIE FOTO Accident spectaculos la Zănești, mașina praf, șoferul întreg
Articolul următorMinaur Baia Mare-CSM Roman, în optimile Cupei României
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.