0:00

Piatra Neamț, gazda Olimpiadei Internaționale de Informatică a Europei Centrale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsilierii județeni decid, în ședința ordinară din 25 februarie, dacă aprobă sau nu asocierea dintre Consiliul Județean (CJ) Neamț și Inspectoratul Școlar Județean în vederea finanțării Olimpiadei Internaționale de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care va avea loc în perioada 18-23 iulie 2016 la Piatra Neamț. „Acordul de asociere intră în vigoare la data semnării de către ambele părți și produce efecte până la data de 31 august 2016”, este precizat în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor județeni.

Prin contract, CJ Neamț își asumă obligația de a aloca 40.000 de lei, din bugetul județului pe 2016, Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț pentru susținerea cheltuielilor legate de realizarea materialelor de promovare, pentru finanțarea excursiilor participanților, a publicațiilor, tricourilor inscripționate și diplomelor. În primă fază, până pe 24 iunie, în baza unei solicitări scrise, vor fi alocate 70 de procente din suma totală, urmând ca, a doua tranșă să fie alocată până la 15 august, „sub condiția justificării primei tranșe”, după cum este menționat în proiectul de hotărâre.

Concurenți din opt state, printre care și România

Festivitățile de deschidere a Olimpiadei și de premiere, programate pentru 19 și 22 iulie, vor fi găzduite tot de Consiliul Județean, în sala „Calistrat Hogaș”.

Conform Expunerii de Motive anexată proiectului de hotărâre, România este țara fondatoare a acestui concurs anual de informatică, pentru anul 2016 județul Neamț fiind propus ca gazdă a celei de-a 23-a ediții, la care vor participa concurenți din: Cehia, Croația, Germania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria, în timp ce Elveția și Republica Moldova au statut de invitat.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentActualizare. Accident groaznic: maşină zdrobită de copac, doi morți și o fetită de 11 ani grav rănită
Articolul următorTurist din Braşov, accidentat în zona abruptă de la Dochia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.