După o săptămână de dezbateri și argumentări, Olimpiada Națională „Tinerii dezbat” de la Piatra-Neamț s-a încheiat astăzi, 16 iulie.

Finala la cele două secțiuni, începători și avansați, s-a desfășurat dimineață și la prânz a avut loc premierea câștigătorilor.

Sala de festivități a Palatului Administrativ a fost plină de participanți, 291 de elevi și 136 profesori însoțitori și membrii comisiei centrale bucurându-se alături de organizatori de răsplata eforturilor.

Toți elevii au fost distinși, nu doar cei care au urcat pe podium, toți oficialii care s-au implicat în organizare au fost apreciați. Florentina Moise-Luca, șefa Inspectoratului Școlar Neamț și prefectul Adrian Niță au acordat plachete de onoare reprezentanților Ministerului Educației care au condus comisia central, dar și ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pe podiumul olimpiadei naționale au urcat Ioana Popa, de la Colegiul Național „Petru Rareș” – premiul II la secțiunea începători – și echipa avansați formată din Ema Stahie și Codrin Sandu de la „Petru Rareș” și Adelin Petru Cojocaru de la Colegiul Național „Roman Vodă” (foto).

Județul Neamț a fost reprezentat la această ediție de 4 echipe a câte trei elevi de la Colegiul Național de Informatică, de la Colegiul Național „Petru Rareș” și de la Colegiul Național „Roman Vodă” (detații și video aici ).

Cristina Iordache

Articolul precedentWeekend agitat pe Ceahlău: trei intervenții Salvamont pentru salvarea unor turiști
Articolul următorTârgu-Neamț: Biciclist lovit pe trecerea de pietoni