0:00

Primarul Andrei Carabelea, invitat în emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” de astăzi, 29 septembrie, a declarat că există premizele pentru ieşirea din insolvenţă a două dintre societăţile subordonate Consiliului Local Piatra-Neamţ: CMI Urban (intrată în insolvenţă pentru ridicola sumă de 50.000 de lei) şi Perla Invest.

Referitor la CMI Urban, primarul Carabelea s-a declarat încrezător că, în maxim o lună de zile, aceasta va ieşi din insolvenţă.

„La pieţe se lucrează la studiul de oportunitate, pentru Piaţa Mărăţei. Avem o echipă tehnică condusă de viceprimar (Marius Irimia –n.r.), vor centraliza şi vor gândi o soluţie public- privat pentru a corecta situaţia de acolo şi, similar, vom găsi o soluţie şi pentru Piaţa Dărmăneşti. Urbanul iese din insolvenţă în aproximativ o lună, aşteptăm decizia judecătorului sindic”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Soluţia găsită pentru a scoate Perla Invest din insolvenţă este răscumpărarea clădirii de la piciorul telegondolei, din zona gării, cu suma de 8,3 milioane de lei.

„Situaţia era mult mai gravă, puţini au îndrăznit să creadă că vom găsi o soluţie. În ultima şedinţă s-a aprobat modificarea planului de reorganizare al Perla Invest, cu propunerea de vânzare a clădirii de la staţia de plecare, de la gară. Astăzi avem proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetară, în care punem buget pentru răscumpărarea, practic, a staţiei de plecare”, a precizat primarul.

Cei 8,3 milioane de lei au fost găsiţi prin diminuarea sumelor acordate unor proiecte de mai mică importanţă şi care nu sunt considerate o prioritate pentru oraş.

Aşadar, atât CMI Urban, cât şi Perla Invest vor reveni pe linia de plutire  undeva în cursul lunii noiembrie.

Angela Croitoru

Articolul precedentAfacerea Perla Invest explodează din nou în curtea Primăriei Piatra Neamț
Articolul următorUn bărbat din Dochia s-a înjunghiat şi şi-a dat foc la casă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.