Gheorghe Stefan s-a razboit cu toata lumea

La preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura, până acum, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar face lobby pentru Gică Popescu. Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc pe 5 martie.

”Am spus-o de la început, sincer, că îl susțin pe Gică Popescu, doar în cazul în care nu candidează Gică Hagi, pentru că trebuie un nume de fotbalist care să ne reprezinte și pe plan internațional, care să ne facă cinste, ori valoarea lui Gică Popescu nu poate fi contestată. El vrea să fie manager, a mai fost și este manager. Este o soluție bună dintre candidații anunțați și poate face treabă bună, să ridice valoarea fotbalului românesc”, a anunțat Gheorghe Ștefan.

Minihotelul de la Stadionul Municipal

Unul din punctele atractive ale programului candidatului Gică Popescu prevede ”crearea câte unui centru regional pe 5 judeţe. În fiecare, se va alcătui câte o selecţionată regională, în care vor fi strânse vârfurile din fiecare generaţie”. Pentru aplicarea acestui plan și pentru desemnarea municipiului Piatra Neamț ca centru regional, Gheorghe Ștefan a dezvăluit că vrea să modernizeze terenul ITA, de lângă baraj, care poate fi reabilitat și lângă care se poate construi un teren sintetic și încă unul de iarbă natural, cu bani alocați de FRF.

Ceahlăul are două cluburi de copii și juniori

Ștefan a elucidat misterul înființării clubului de copii și juniori Ceahlăul 05, condus de Cristi Vătăjelu, pe lângă centrul de copii și juniori care este condus de antrenorul Toader Șteț. În acest an, după ce Gheorghe Popescu va câștiga alegerile pentru șefia FRF, Ceahlăul 05, poate fi transformat în centru regional.

”Noi avem deja două centre de copii și juniori, pentru că este obligatoriu ca Ceahlăul, fiind echipă de Liga I să aibă centru de copii și juniori, dar am creat și o asociație non-profit, Ceahlăul 05, care este tot pentru copii și juniori. Ne-am gândit la copii și juniori și, de multe ori, echipele noastre joacă una contra alteia, din cauza programului. Primăria suține echipa mare și echipa de juniori, iar Consiliul Județean susține Ceahlăul 05. Putem asta, a noastră, Ceahlăul 05, s-o dezvoltăm pe regiune”, a mărturisit Gheorghe Ștefan.

Stadionul ITA Piatra Neamt

Președintele de onoare al Ceahlăului a mai mărturisit că are un plan pentru construcția centrului regional, anticipând victoria lui Gică Popescu în alegeri. ”Mai avem un alt stadion pe care îl avem la vreo 2-3 kilometri de stadionul Municipal, cunoscut sub numele de terenul ITA și mai am programat să mai cosntruiesc două stadioane: unul de iarbă sintetică și unul de iarbă. Avem proiectul, care va fi baza pentru un centru regional, cu trei terenuri. Eu știu că FRF are bani și la un moment dat am vrut să facem la Târgu Neamț un centru pentru copii și juniori, pentru că și acolo e o bază cu trei terenuri, dar s-a oprit acest proiect, după ce a plecat Lupescu. Noi suntem doritori să susținem acest proiect. Noi am construit și un minihotel și am avea posibilități, să zicem, din punct de vedere al infrastructurii. Depinde cine va câștiga alegerile și ce va decide. Din punctul nostru de vedere, cu cea mai mare plăcere”, a mai dezvăluit Pinalti.

Oficialul Ceahlăului are o viziune și cum vor fi cheltuiți banii publici în beneficial juniorilor: ”Când faci Cupa Ligii să joace și echipa mare și echipele de juniori în deschidere, după modelul Ligii Campionilor. Pentru juniori poate să fie un motiv să crească în valoare”.

Un primar mulțumit

Gheorghe Ștefan spunea la un moment dat că va renunța la fotbal și chiar era dispus să vândă clubul. Acum câțiva ani primarul municipiului Piatra Neamț declara că nu mai are timp de fotbal și că problemele primăriei îi ocupă cea mai mare parte din timp. Acum lucrurile s-au schimbat. După ce mai mulți investitori au discutat cu președintele de onoare al Ceahlăului, acesta a renunțat la idee, iar acum este clar că nu vrea să vândă nimic. Gheorghe Ștefan a povestit și cum va câștiga Gică Popescu alegerile pentru șefia FRF: ”Programul contează mai puțin. Mai mult va conta lobby-ul care se face și susținerea președintelui Mircea Sandu, pentru că în timp se crează niște afinități”.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentNemțencele, interesate de testul Babeș – Papanicolau
Articolul următorVoleibaliștii LPS, o victorie și o înfrângere