0:00

Piatra Neamț. Bicicliștii și trotinetiștii nu vor mai avea voie pe variantă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBicicliștii și trotinetiștii nu vor mai avea voie să circule pe varianta ocolitoare a municipiului Piatra Neamț atunci când coridorul de mobilitate va deveni complet funcțional. Anunțul a fost făcut de comisarul șef de poliție Bogdan Paleu, șeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc pe 10 octombrie.

Practic coridorul de mobilitate are două benzi, una este dedicată transportului în comun, iar cealaltă este pentru celelalte autovehicule, astfel încât nu este prevăzut spațiu pentru deplasarea bicicliștilor și a trotinetiștilor, iar în zonă nu este pistă pentru biciclete. Un motiv pentru care această categorie de participanți la trafic va avea interzis pe variantă este și faptul că benzile de mers sunt delimitate cu separatoare și nu se poate trece de pe una pe cealaltă.

Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan CĂLIAN

Articolul precedentDeznodământ tragic în cazul femeii dispărută de la un hotel
Articolul următorStart ratat în Serie A, pentru AS Roma. Reușește Mourinho să redreseze situația?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

 1. Ce poate fi mai logic, in scopul promovarii acestui proiect de mobilitate urbana, decat interzicerea bicicletelor si trotinetelor. Cred ca si mersului pe jos ar trebui sa i se stabileasca niste „coridoarea de mobilitate”, pe acelasi principiu, al strazilor paralele.
  In plus, propun inaintarea in grad sau functie a celor care au gandit asta.

 2. Foarte inteligenți cei care au gândit asta ! Urmează sa fie interzise si căruțele , cărucioarele, scuterele ,motocicletele cu ataș și triciclurile. Dar ele nu au coridoare urbane pe unde să fie deviate așa că propunem să le punem aripi sau să facem coridoare subterane. Dar asta cu rezervarea unei benzi pentru transport în comun și eliminarea alveolelor din stațiile de autobus este apogeul fluidizarii traficului. De-abia așteptăm să se pună în aplicare și câte urări de bine o să primească cei care au gândit și făcut Minunăția de trafic inteligent cred ca nu au să aibă loc în frigider și mai ales pe buletinele de vot.
  Nici mama traficului inteligent nu o sa poată să deblocheze intersecțiile pline de cozi de mașini.
  Singurul lucru care ar putea salva ceva ar putea fi introducerea transportului gratuit în comun pentru toată lumea în speranța că o parte vor renunța la mașini și o să folosească super autobuzele care vor circula mai ceva ca trenurile din Japonia.
  Dar sa așteptăm cuminti la locurile noastre marea pornire a tuturor semafoarelor , a traficului inteligent și mai ales rezervarea unei benzi pt transportul în comun care o sa fluidizeze maxim traficul!

 3. O să vedem cum o să funcționeze coridoarele pentru bicicliști și mai ales cum o sa se circule pe o singură bandă pe bulevarde ,pt ca o bandă va fi rezervată pentru „marele” transport în comun. Dar mai ales abia așteptăm pornirea semafoarelor inteligente care o sa fluidizeze maxim traficul atunci când o sa fie cozi în toate direcțiile la intersecții. De inundarea alveolelor la stațiile de autobus nu mai zicem nimic pentru ca e premieră Europeană. Hai cu pornirea traficului inteligent !

Comentariile sunt închise.