pietricica turism

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț găzduieşte, pentru al doilea an consecutiv, Campionatele Naționale de Canotaj pe ergometru. Întrecerea se va desfășura sâmbătă, 2 martie, la Sala “Ceahlăul”. Orașul de la poalele Pietricicăi a găzduit şi anul trecut această competiţie. Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul Piatra Neamț, a precizat că vor fi la start 300 de participanţi, la categoriile seniori, juniori și veterani. Vor lipsi seniorii care fac parte din loturile olimpice, aceştia susţinând probele respective în Italia, unde se pregătesc pentru calificările la Olimpiada de la Tokyo (2020).

Campionatele Naționale de Canotaj pe ergometru în 2018

“Am solicitat încă de anul trecut să organizăm acest campionat deoarece acum, în 2019, împlinim 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Ceahlăul şi este un moment important pentru comunitatea noastră. Am mai organizat Naţionalele la Piatra Neamţ şi în 2015 şi vreau să atragem acest gen de concursuri şi în oraşele de provincie, pentru a populariza acest sport cu mii de practicanţi în străinătate”, a declarat Valentin Gavril pentru pagina oficială a clubului pietrean.

“Copiii noştri vor concura având dublă legitimare CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamţ. Vor fi probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4. Noi mizăm să obţinem de la acest concurs 5- 6 medalii şi prin alţi sportivi, chiar dacă nu sunt la loturile naţionale, dar la anumite categorii pot obţine rezultate“, a mai precizat Gavril.

Valentin GAVRIL şi Laura PAL – Gala Sportului Nemţean 2018

De la CS Ceahlăul vor participa Laura Pal, campioană europeană și balcanică de juniori în 2018 și cea mai bună sportivă a anului trecut în Neamț, dar și Diana Raţă, Denisa Vicol sau Georgiana Blanariu. Cu ocazia întrecerii de la Piatra Neamț, conducerea Federației Române de Canotaj a organizat o ședință a Adunării Generale, pe 1 martie, astfel că la eveniment sunt prezente nume importante ale canotajului românesc: Elisabeta Lipă, Doina Ignat, Viorica Susanu sau Georgeta Damian. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CS Ceahlăul Piatra Neamţ)