Din cauza ninsorilor abundente, care au căzut în ultimele ore în județ, municipiul Piatra Neamț se află sub o mare albă de zăpadă. Acest lucru nu este chiar o surpriză, având în vedere data din calendar. Doar vântul, care bate cu putere, viscolește zăpada și duce la apariția problemelor pe drumuri. Utilajele de deszăpezire lucrează continuu în municipiul Piatra Neamț și opresc doar cât să alimenteze. Societatea Publiserv acționează cu 10 utilaje care au 10 trasee stabilite, după grafic, în municipiu, cu prioritate cele principale.

„Utilajele deszăpezesc și dau cu antiderapant în pantele principale din oraș și sensurile giratorii, ieșirile din oraș și, bineînțeles, traseele principale, inclusiv, de exemplu, pe Alexandru Lăpușneanu, Grigore Ureche, Independenței, Titu Maiorescu. Ne-au solicitat și la Piața Centrală să le dăm un utilaj, pentru că nu au acces la tarabe. Mai avem și intervenții extra, în urma solicitărilor la dispecerat, pe străduțele dintre blocuri. În general, utilajul care își desfășoară activitatea pe un traseu principal, se duce și la sesizarea făcută în apropiere. Dacă nu, trebuie să detașez un utilaj mai mic. Intervențiile pe străduțele lăturalnice se fac numai la solicitare. Deocamdată nu am avut reclamații, dar sunt situații unde omul nu înțelege că nu se poate intra, pur și simplu, pe o străduță. Mai sunt străzile Schitului, Izvoare, Fermelor unde degeaba se deszăpezeşte pentru că bate vântul și zăpada ajunge înapoi. Traseele sunt stabilite, utilajele lucrează continuu, se opresc doar cât să alimenteze. Nu sunt probleme speciale. Este programul normal stabilit pentru situațiile de acest gen”, a declarat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Oana IOSUB-TOMA

Articolul precedentPatru prunci de sărbătoarea Nașterii Domnului
Articolul următorPoliţiştii şi jandarmii muncesc de sărbători

1 COMENTARIU

  1. Pe strada mea nu am vazut nici un utilaj ,s-ar putea ca strada mea sa nu faca parte din municipiu, este in cartierul Darmanesti si cei din acest cartier nu platesc impozite deci, nu au nici ornamente de sarbatori ,nu au nici utilaje de deszapezit stazile ,asa le trebuie ,daca s-au separat de municipiu.

Comments are closed.