biserica sf minaBiserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din cartierul Dărmănești – Piatra-Neamţ își serbează miercuri, 11 noiembrie, hramul.

Sute de credincioşi erau așteptați să participe ieri seară, 9 noiembrie, la slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de un sobor de preoţi.

Astăzi, 10 noiembrie, programul religios, așa cum ne-a precizat pr. paroh Gheorghe Pușcalău, va continua cu slujba Sfintei Liturghii.

sf minaEste un moment deosebit în viața credincioșilor de pretutindeni și în special a celor din parohia noastră. Românii au mare evlavie față de acest sfânt din Țara Egiptului, ocrotitor al celor păgubiți, înșelați ori nedreptățiți în procese, al celor care li s-a făcut strâmbătate. Sfântul Mare Mucenic Mina nu este doar un model de credință pentru noi, ci și un model de dreptate”, a spus pr. Pușcalău.

Părintele slujitor al acestei biserici a mulțumit tuturor credincioșilor care până acum au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea lăcașului de cult. Lucrările de construcție de la biserica din Dărmănești au început în 1999 și, potrivit parohului, s-au finalizat lucrările de la demisol, cele de acoperire a turnurilor, iar în paralel se lucrează la placarea exterioră a bisericii. Reamintim că la biserica din Dărmănești se află spre închinare și părticele din moaștele Sf. Mucenic Mina. (M. TEODOROF)