biserica sf minaBiserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din cartierul Dărmănești – Piatra-Neamţ își serbează miercuri, 11 noiembrie, hramul.

Sute de credincioşi erau așteptați să participe ieri seară, 9 noiembrie, la slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de un sobor de preoţi.

Astăzi, 10 noiembrie, programul religios, așa cum ne-a precizat pr. paroh Gheorghe Pușcalău, va continua cu slujba Sfintei Liturghii.

sf minaEste un moment deosebit în viața credincioșilor de pretutindeni și în special a celor din parohia noastră. Românii au mare evlavie față de acest sfânt din Țara Egiptului, ocrotitor al celor păgubiți, înșelați ori nedreptățiți în procese, al celor care li s-a făcut strâmbătate. Sfântul Mare Mucenic Mina nu este doar un model de credință pentru noi, ci și un model de dreptate”, a spus pr. Pușcalău.

Părintele slujitor al acestei biserici a mulțumit tuturor credincioșilor care până acum au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea lăcașului de cult. Lucrările de construcție de la biserica din Dărmănești au început în 1999 și, potrivit parohului, s-au finalizat lucrările de la demisol, cele de acoperire a turnurilor, iar în paralel se lucrează la placarea exterioră a bisericii. Reamintim că la biserica din Dărmănești se află spre închinare și părticele din moaștele Sf. Mucenic Mina. (M. TEODOROF)

Articolul precedentDacian Cioloş desemnat premier! FIŞĂ BIOGRAFICĂ
Articolul următorFederaţia Grupurilor de Acţiune Locală – seminar la Hotel “Central Plaza” PROGRAM
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.