0:00

Piatra curată și premiată, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* săptămâna aceasta începe campania
* primăria va premia cu calculatoare școlile câștigătoare și cu plata facturii la gunoi asociațiile fruntașe

Săptămâna aceasta, începe ediția de toamnă a campaniei ”Piatra curată”, demarată de Primăria Piatra Neamț și o parte din societățile municipale. Inițial, campania fusese anunțată cu termen de începere 20 septembrie, însă abia ieri, 22 septembrie, au avut loc primele discuții de natură organizatorică. ”Astfel de campanii își propun, în primul rând, să atragă atenția asupra păstrării mediului în care trăim. Să-l păstrăm curat și bine întreținut. Campania a fost concepută ca un mod de implicare a cetățenilor din Piatra Neamț, indiferent de vârstă, care ne sunt alături în dorința de a păstra orașul curat și de a păstra în bună stare domeniul public, de la lucrările edilitare care se fac până la dotările cu mobilier urban, care, de ce să nu recunoaștem, sunt primele victime ale vandalizării. Campania «Piatra curată», ediţia de toamnă, a fost gândită pentru perioada imediat următoare începerii anului școlar și se va finaliza o lună mai târziu. Invit la acţiunile de curăţare a spaţiilor verzi din oraş şi din împrejurimile oraşului unităţile de învăţământ, asociaţiile de proprietari şi cluburile sportive, ONG-urile, pe toți care doresc să se alăture acestei inițiative. Având în vedere larga participare de care s-a bucurat ediția din primăvară, sperăm ca în campania de toamnă, în care vom pregăti orașul pentru sezonul rece, implicarea pietrenilor să fie mult mai mare și aplicată”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică, adăugând că, în ceea ce o privește, ”câștigul cel mai mare al acestei campanii este că locuitorii orașului muncesc împreună pentru întreținerea lui”.  

Oficialii primăriei așteaptă propuneri voluntare și pun la bătaie saci menajeri și mănuși. Orice purtător de buletin de Piatra se poate prezenta la primărie cu intenția de a aduna gunoaiele și frunzele uscate dintr-o zonă, nu trebuie să fie elev, sportiv, pensionar sau ONG-ist. Va fi dotat corespunzător pentru curățenie. Acțiunile de ecologizare vor fi mediatizate și, la final, fruntașii vor fi premiați. Primăria și-a propus să ofere câte un calculator primelor trei școli declarate câștigătoare la ”Piatra curată”, iar pentru primele trei asociații de locatari fruntașe se va achita factura la gunoi, în limita a 3.000 de lei per asociație. Toți ceilalți vor primi diplome de participare.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentSemnal Ceahlăul® / Elevii de la Gârcina învață în săli cu igrasie
Articolul următorDe mâine, la Biblioteca “Kirileanu” / Sesiune de comunicări “Daniil Sandu Tudor”

1 COMENTARIU

  1. vreti o piartra curata verificati si vedeti cum e poluat canalul bistrita uneori de o institutie foarte mare si influenta an acest oras si un simplu gard desparte societatea de acest canal

Comentariile sunt închise.