Piața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț – zonă de promenadă în fiecare weekend, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această vară, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău a fost transformată într-o zonă exclusiv pietonală pe durata weekend-urilor.

Această măsură s-a bucurat de foarte multă apreciere din partea dumneavoastră. Mai mult, faptul că în această perioadă este nevoie de zone pietonale mai mari pentru a se putea asigura distanțarea fizică, ne-a determinat să vă cerem părerea în ceea ce privește oprirea circulației în zona menționată în fiecare sfârșit de săptămână, indiferent de anotimp.

Primarul Andrei Carabelea:Numărul foarte mare de opinii, fără echivoc majoritar, care au susținut această propunere ne-a ajutat să luăm decizia ca din această săptămână circulația rutieră pe tronsonul stradal din fața Parcului Central să fie oprită începând de vineri seara, până duminică noaptea, iar partea carosabilă să fie transformată în loc de promenadă, mișcare în aer liber, plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, practicarea sporturilor sau a diferitor jocuri. Astfel, închiderea de circulație va fi valabilă pe toată durata anului viitor.  Invit cluburile sportive și asociațiile locale care derulează activități ce s-ar preta acestei zone pietonale, să propună evenimente sociale sau sportive, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației. Îi asigur de tot sprijinul municipalității pietrene!

Articolul precedentDNA face captura săptămânii: 1,4 milioane de euro, ceasuri de lux, brătări și mașini de lux
Articolul următorCultura românească are rapid nevoie de sprijin guvernamental
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.