0:00

• Oana Bulai consideră că este esențial să fie creat un sistem de protecție și asigurare socială a artiștilor

Cultura românească are rapid nevoie de sprijin guvernamental, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOana Bulai, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților, consideră că unul dintre domeniile care are mare nevoie de sprijin în momentul de față este cultura. Perioada de pandemie a afectat foarte mult acest domeniu și pentru susținerea lui sunt necesare măsuri speciale.

„Unul dintre cele mai afectate domenii de către pandemie este cel al culturii și consider că se impune de urgență un plan de redresare a ei. PSD a realizat acest plan și va fi pus în aplicare după alegerile din 6 decembrie, când, prin votul românilor, PSD va reveni la Guvernare. În primul rând ne-am gândit la o redresare financiară și vom veni cu soluții care se vor aplica imediat: prelungirea cu 6 luni a sprijinului acordat operatorilor culturali pentru compensarea pierderilor de venituri; suport pentru susținerea costurilor de întreținere a spațiilor culturale; scutirea temporară de TVA a operatorilor culturali; acordarea de granturi și redeschiderea în condiții de siguranță a sălilor de spectacole.

De asemenea, considerăm că este nevoie de crearea unui sistem de protecție și asigurare socială a artiștilor, un sistem care să le garanteze securitatea financiară pe termen lung. Vom pune accent și pe încurajarea accesului la cultură, prin crearea unui fond pentru tinerii care au împlinit 18 ani, care să le permită achiziția de cărți ori bilete la spectacole, muzee, etc și instituirea unor tichete cultuale în valoare de 1.450 de lei, după modelul tichetelor de vacanță“, a declarat Oana Bulai, candidatul PSD Neamț pentru Camera Deputaților.

În programul social-democraților pentru susținerea culturii este prevăzută și crearea unor fonduri speciale, din care să se susțină activitatea din acest domeniu. PSD consideră necesară și reactualizarea legislației în baza căreia să fie puse în valoare monumentele istorice, prin conservarea și restaurarea lor. „Este nevoie de un fond de urgență pentru cultură și un fond de dezvoltare. Cu acești bani vor putea fi asigurate activități, vor putea fi susținuți oamenii care sprijină arta! Românii sunt în momentul acesta însetați de cultură! Este ceea ce ne lipsește și fiecare dintre noi este marcat de lipsa evenimentelor cu care eram obișnuiți, care ne hrăneau sufletele, ne aduceau laolaltă! Pandemia a distrus întru totul acest domeniu, iar liberalii l-au ignorat, în stilul caracteristic! Vom salva cultura și vom readuce bucuria pe chipul românilor, cu ajutorul votului fiecărui cetățean, care pe 6 decembrie va fi alături de PSD“, a mai declarat Oana Bulai, candidat la Camera Deputaților.

Articolul precedentPiața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț – zonă de promenadă în fiecare weekend
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, PNL: ”Investițiile sunt prioritatea PNL”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.