piataOficialii au anunțat astăzi, 19 mai, care sunt prioritățile care țin ocupată agenda de lucru a Primăriei Piatra Neamț în această perioadă: Piața Centrală, situația contractului cu FC Ceahlăul și, bonus, compania județeană Apa Serv.

Într-o ordine firească și pozitivă, primarul Dragoș Chitic a anunțat că lucrările la reconstrucția Pieței Centrale a orașului sunt în grafic și, dacă lucrurile vor continua pe același făgaș, în septembrie se va tăia panglica inaugurală. ”Este obiectivul major de investiții în acest an”, a descris Dragoș Chitic Piața Centrală. ”Îl monitorizăm permanent, ținem legătura strâns cu toți factorii implicați, iar în prezent, la două luni și jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în săptămâna a 11-a de lucru, vă pot spune câteva detalii privind modul cum va arăta poate cea mai așteptată investiție din Piatra Neamț”, a adăugat acesta.

Succint, primarul Dragoș Chitic a prezentat câteva din funcțiunile prinse în proiect: 150 de tarabe din inox pentru vânzătorii de legume-fructe, 27 de camere frigorifice pe laterala nord pentru zona de carne și pește, 22 de boxe pentru vânzătorii de lactate și ouă, 20 pentru cei care vând pâine și produse de panificație/ patiserie, zonă pentru vânzarea uneltelor de diverse soiuri, punct de control sanitar-veterinar, zonă de fast-food, zonă pentru copii și, desigur, spații de depozitare, grupuri sanitare, birou administrativ, scări și lifturi pentru aprovizionare.

”Construcția va fi echipată și cu sistem de sonorizare și alertare publică”, a precizat Dragoș Chitic. Din enumerarea forței de muncă angrenată în construcție și din descrierea turnării fundațiilor și a stadiului de montare a stâlpilor și grinzilor, s-a desprins concluzia că ”Dacă vom continua în acest ritm, în acest moment putem afirma că termenul prevăzut în proiect, luna septembrie 2016, va fi respectat”.

Prioritară pentru Primărie este, în aceste zile, și rezolvarea, într-un fel sau altul (deși, de preferat ar fi, favorabil pentru municipiu) a relației contractuale cu societatea FC Ceahlăul SA, dată fiind situația în care a ajuns baza sportivă de pe Borzoghean (fără utilități, cu angajații disponibilizați, cu acționarii nu se știe ce și cum și cu echipa în liga a V-a). Primarul Dragoș Chitic a anunțat că o comisie din instituție verifică în aceste zile modul cum și-a îndeplinit FC Ceahlăul SA obligațiile contractuale, iar o decizie privind ”viitorul stadionului, viitorul fotbalului la Piatra Neamț” va fi luată după însușirea concluziilor din raportul comisiei. Cel mai probabil, a spus dl. Chitic, se va rezilia (unilateral sau prin acordul părților) contractul, ulterior existând trei variante de acțiune: ”transmiterea bunurilor unui administrator sau terț, sau contract de prestări servicii – pe modelul celui încheiat cu Locativ Serv, privind Sala Polivalentă -, sau transmiterea în administrare către o instituție publică de profil – de genul Asociației Județene de Fotbal – ori în folosință unui ONG care are ca domeniu activități sportive”. Decizia finală va aparține consiliului local, dar Dragoș Chitic a anunțat că va propune și o consultare publică în acest sens.

A treia preocupare a Primăriei Piatra Neamț este compania Apa Serv, căreia Dragoș Chitic i-a recomandat să comunice cu cetățenii, mai mult, mai repede și mai bine. El a vorbit despre cei din Sarata, unde de două luni sunt mari probleme cu furnizarea apei: ”După intervenția mea publică, s-au găsit soluții, ceea ce este bine. Ieri, însă, Apa Serv a anunțat iar că se va opri apa în tot orașul, în ziua de vineri, pentru ca apoi să spună că va fi ziua de luni. Fac un apel la cei de la Apa Serv și de la Consiliul Județean, în a căror subordine este: Haideți să comunicăm cu cetățenii! Oamenii sunt dispuși să înțeleagă că rămân fără apă când este o problemă, dar trebuie să comunicăm cu ei. Eficient! Întreruperea de marți, de exemplu, este motivată de faptul că e nevoie de montarea unei piese cu rol de aerisire pe conducta magistrală 1. Ce era dacă Apa Serv anunța public că se întrerupe apa ca să poată fi montată o piesă care va duce la îmbunătățirea furnizării apei?”. Întrebarea primarului Chitic a fost, evident, retorică. (D.O.)

Articolul precedentDrăgușanu îi face „stație” lui Chitic
Articolul următor47 de elevi din Neamţ, „radiați” din cauza absențelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.