0:00

Piața Centrală: Scapă cine poate, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Piețarii, care trăiesc și acum drama incendiului devastator de la Piața Centrală, se descurcă cum pot. Tarabele cu produse sunt întinse pe o parte și pe alta a Cuiejdiului, în fața clădirii Forum Center. Dacă pentru cei cu legume și fructe vânzările se mai dezmorțesc, în rândul comercianților de „industriale” și produse din carne a intrat panica.

„Nu vindem deloc, nu știu ce o să ne facem. Am pierdut în foc aproape un miliard de lei. Am luat multe produse și nu le-am achitat, iar acum trebuie să recuperez. Nu știu cum se va întâmpla asta”, a spus patroana a unui magazin. Comercianții din „zona industriale”, așa cum au delimitat-o cei care conduc piața, spun că locul este unul „păgubos”, deoarece este ascuns după tarabele cu legume și fructe, iar potențialii cumpărători trec și pe la ei „accidental”.

Piața Centrală: Scapă cine poate, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Și mai rău, așa cum spun vânzătorii, pare să fie situația celor care au la vânzare produse din carne. Aceștia se află acum în parcarea de la Forum Center și, chiar dacă oficialitățile le-au spus că le vor face loc în interiorul clădirii, aceștia se încăpățânează să nu accepte oferta. „Nu intră nimeni acolo pentru că nu e loc de vânzare. Nu se face. Plus că nu știu dacă s-a luat în calcul faptul că acolo curățenia nu se poate întreține. Cum speli mizeria de la pește sau sângele de la carne. Acum, acolo nu sunt condiții pentru așa ceva”, a spus una din vânzătoare.

Despre clienți, femeia spune că sunt inexistenți. Singura cifră pe care a putut să ne-o spună a fost cea a consumului de benzină, pentru generatorul care ține în „viață” frigiderul din rulota cu cărnuri. „În fiecare zi cheltuiesc 60 de lei numai pe motorina folosită la generator. Dimineața aducem marfa, după-amiaza o cărăm înapoi. Și mai rău este că nu avem nici curent. Ni s-a promis că azi (luni, 28 iulie – n.r.) vine cineva să tragă curent de la stâlp, dar nu a mai ajuns”, a mai spus femeia. Curent nu era nici în zilele următoare, pe 29 şi 30 iulie.

Niște muncitori se foloseau de un generator pentru a putea întrebuința sculele electrice. La parterul din Forum Center, doar câțiva comercianți și-au făcut curaj, până acum, să se „cazeze” acolo. Două magazine cu articole de îmbrăcăminte și două magazine cu produse industriale. Și dacă plânsul celor care înceracă să scoată un ban din vânzări pare justificat, nici cel al cumpărătorilor nu este mai prejos. Cei care vin cu sacoșele la cumpărături spun că e din ce mai obositor să facă cumpărături din cauza tarabelor împrăștiate prin toată zona pieței.

Marian TEODOROF

Articolul precedentSupermarketul de la Târgu Neamţ „ucide” micile afaceri de comerţ
Articolul următorA plecat dintre noi încă un prieten

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.