0:00

Direcția Agricolă şi pentru Dezvoltare Regională (DADR) Neamț a organizat cea de a doua ediție a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești miercuri, 10 octombrie, în Piața Centrală din municipiul Piatra Neamț. Mai mulți producători autohtoni sunt prezenți cu produse 100% bio, începând cu fructe și legume și terminând cu brânzeturi și dulcețuri.

Piața Centrală: mărfuri bio autohtone cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Mulțumim tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a marca acest eveniment din 10 octombrie, care sărbătorește produsele agroalimentare românești. Am organizat o mică expoziție de produse tradiționale atestate, de legume obținute de producătorii autohtoni, cei care sunt sprijiniți prin programele ministerului, de produse de panificație, de lactate, de lavandă. Produse românești care au gust. Îi poftim pe toți cumpărătorii din această piață să achiziționeze cu încredere și să consume cu încredere aceste produse pentru că așa îi ajută pe micii producători și încet, încet agricultura noastră va deveni mai puternică”, a declarat Maricel Tălmăcel, directorul DADR Neamț.

Piața Centrală: mărfuri bio autohtone cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost instituită anul trecut prin lege, pentru data de 10 octombrie a fiecărui an, iar actul normativ în cauză stabilește că această sărbătoare are drept menire stimularea producătorilor autohtoni ”prin valorificarea propriilor produse către consumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ pentru viitor”. (I.Ș.)

Articolul precedentNeamț: greva transportatorilor, doar pe traseele între județe
Articolul următorNegri la balastiere și la centrele de colectare deșeuri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.