0:00

Jumătate din firmele amendate pentru muncă la negru sunt din domenii mai puțin verificate până acum de inspectori. La cele mai recente controale, din luna septembrie, 5 firme cu activitate de colectare a deșeurilor și balastiere au fost amendate cu 120.000 de lei, pentru că au primit la muncă 6 persoane, cărora nu le-a fost încheiat nici un fel de act de angajare.

Negri la balastiere și la centrele de colectare deșeuri, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În datele de 5, 12, 19 și 26 septembrie s-a derulat o campanie pentru identificarea muncii nedeclarate în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia. Au fost verificați 47 de angajatori din domeniile colectarea deșeurilor nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile, extracția pietrișului și nisipului, dar și prestări de servicii, fiind depistați 5 angajatori care aveau 6 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, dintre care 4 persoane în balastiere și 2 persoane la firme de colectare a deșeurilor. Au fost aplicate 5 amenzi în valoare totală de 120.000 lei”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, în conferința de presă de astăzi, 10 octombrie.

Negri la balastiere și la centrele de colectare deșeuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuncă la negru a fost depistată, luna trecută, la 12 firme, administratorii primind amenzi de câte 20.000 lei, pentru fiecare din cele 18 persoane, care munceau fără acte. Un alt angajator a fost amendat cu 5.000 de lei, amenda minimă prevăzută pentru necompletarea la timp a datelor din registrul general de evidență a salariaților. (C.I.; FOTO: ARHIVA ZCH NEWS)

Articolul precedentPiața Centrală: mărfuri bio autohtone cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești
Articolul următorFii o aparitie de succes! Cum te imbraci in prima zi de munca?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.