Jumătate din firmele amendate pentru muncă la negru sunt din domenii mai puțin verificate până acum de inspectori. La cele mai recente controale, din luna septembrie, 5 firme cu activitate de colectare a deșeurilor și balastiere au fost amendate cu 120.000 de lei, pentru că au primit la muncă 6 persoane, cărora nu le-a fost încheiat nici un fel de act de angajare.

„În datele de 5, 12, 19 și 26 septembrie s-a derulat o campanie pentru identificarea muncii nedeclarate în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia. Au fost verificați 47 de angajatori din domeniile colectarea deșeurilor nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile, extracția pietrișului și nisipului, dar și prestări de servicii, fiind depistați 5 angajatori care aveau 6 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, dintre care 4 persoane în balastiere și 2 persoane la firme de colectare a deșeurilor. Au fost aplicate 5 amenzi în valoare totală de 120.000 lei”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, în conferința de presă de astăzi, 10 octombrie.

Muncă la negru a fost depistată, luna trecută, la 12 firme, administratorii primind amenzi de câte 20.000 lei, pentru fiecare din cele 18 persoane, care munceau fără acte. Un alt angajator a fost amendat cu 5.000 de lei, amenda minimă prevăzută pentru necompletarea la timp a datelor din registrul general de evidență a salariaților. (C.I.; FOTO: ARHIVA ZCH NEWS)

Articolul precedentPiața Centrală: mărfuri bio autohtone cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești
Articolul următorFii o aparitie de succes! Cum te imbraci in prima zi de munca?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.