tigari-de-contrabandaComercianţii din Piaţa centrală din Piatra-Neamţ au fost surprinşi de un control de amploare, făcut de poliţişti, chiar de 8 martie, când se aşteptau mai puţin. Trei femei, toate din Republica Moldova au primit „cadou” câte un dosar penal, pentru contrabandă cu ţigări. Două dintre ele au 54, respectiv 55 de ani, iar una are 34 de ani. Poliţiştii le-au lăsat fără marfă, cea mai importantă captură fiind de 1125 de pachete. A doua moldoveancă a rămas fără 207 pachete de ţigări, iar a treia a scăpat cel mai ieftin, cu 60 de pachete confiscate.

Ţigările, de diverse mărci, au fost depuse în camera de corpuri delicte a Poliţiei Piatra-Neamţ, iar după ce se va pronunţa instanţa cu privire la confiscare vor ajunge la antrepozitarii autorizaţi, care, de regulă le distrug. Doar dacă tututunul este de o calitate mulţumitoare este refolosit în procesul tehnologic pentru fabricarea altor ţigări.

Pentru „liniştea” comercianţilor din piaţa centrală, Poliţia Piatra-Neamţ anunţă ca va repeta astfel de acţiuni şi le va intensifica în perioada premergătoare Paştelui.

Cristina MIRCEA