0:00

Neamț: Duș rece pentru grădinițe după îmbolnăvirile de la ”Floare de Colț”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă cazurile de îmbolnăviri de la Grădinița ”Floare de Colț” din Piatra-Neamț, Direcția de Sănătate Publică Neamț a aplicat un duș rece tuturor grădinițelor din județ. Acestea au fost puse să explice părinților preșcolarilor ce s-a întâmplat la Grădinița ”Floare de Colț”, că în grădinițe copiii sunt puși să se spele pe mâini (înainte de fiecare masă și după utilizarea grupurilor sanitare), că se face triajul epidemiologic. Mai mult, lipsa copiilor peste de două zile consecutiv implică, la întoarcerea în colectivitate, și obținerea unei adeverințe doveditoare prin care se specifică faptul că preșcolarul este clinic sănătos. Indicațiile, potrivit dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț, au fost date de ”Inspecția Sănătății” tocmai pentru a preveni cele întâmplate la ”Floare de Colț”. „Recomandările vizează și comunicarea părinților cu reprezentanții grădiniței în cazul în care copiii prezintă simptome ale unor îmbolnăviri, astfel încât să se poată stabili și cauza îmbolnăvirilor. Este normal să se țină o evidență pentru a se ști când și cum să se acționeze în cazul în care apar cazuri de îmbolnăviri”, a precizat dr. Grădinaru. Grădinița ”Floare de Colț” își va deschide din nou porțile, după o săptămână, pentru cei peste 180 de preșcolari, dar nu va scăpa de colimatoriul DSP-ului. „Rezultatele preliminare, după efectuarea probelor de sanitație, arată foarte bine, astfel încât s-a luat decizia ca de joi, 10 martie, Grădinița Floare de Colț să fie redeschisă. Desigur, această unitate va fi în continuare monitorizată, astfel încât să se țină cont de triajul epidemiologic zilnic al persoanelor angajate, de condițiile de păstrare a alimentelor și, în general, de respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare ce se impun într-o astfel de unitate”, a adăugat dr. Grădinaru. (Marian TEODOROF)

 

Articolul precedentPiaţa centrală din Piatra Neamț, luată cu „asalt” de poliţie
Articolul următorSfat de la poliţişti pentru femei: strigaţi cât mai tare după ajutor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. Ar fi ideal sa se respecte aceste reguli. Din nefericire, multi parinti sunt mai inconstienti decat copii lor! Astfel ca, mai ales in aceasta perioada, vom gasi cel putin un copil trimis la gradi cu antibioticul la purtator. Si 10 alti copii tusind pe langa el… De aici multitudinea de epidemii

  2. Părinții sunt inconștienți pentru ca își aduc copiii bolnavi la grădinița,sunt părinți care,chiar dacă sunt atenționați la triaj ca „pruncul” este bolnav,ei nu asculta indicațiile si își duc copiii relaxați in clasa.
    Dacă tot s-a dezinfectat tot ,ar trebui ,părerea mea sa se facă exudat la toți copiii care calcă in grădinița.

  3. Minunatul DSP nu primeste conform spuselor d-nelor asistente mai mult de 20 probe/zi, iar rezultatele se elibereaza stiti bine, dupa 2-3 zile.
    Apa de ploaie.
    Nici nu e eficient modul de prezentare al probelor.Ele ar tb lucrate imediat, nu duse dupa pranz la dsp si lucrate a 2-a zi.
    Sunt absolut convinsa ca probe lucrate in laboratoare diferite, determina rezultate diferite.Si atunci, cum facem, dam antibiotice la copii, asa in nestire…
    Daca se dorea o triere adevarata, trebuia ca acei copii care au fost depistati inainte de vacanta cu streptococ sa nu mai aiba ce cauta in gradinita fara dovada ca au scapat de el.

  4. Apropo de „dusul rece” s-au primit copii fara aviz astazi.
    Sa faca cineva prezenta si sa vada cate avize sunt la asistente.
    Doar ne invartim in cerc fara sa rezolvam nimic.

Comentariile sunt închise.