La împlinirea a 6 luni de când a preluat administrarea Pieței Centrale din Piatra Neamț, CMI Urban cere Consiliului Local reducerea tarifelor pentru închirierea spațiilor comerciale din complex. Dacă cererea CMI Urban Piatra Neamț va fi aprobată de consilieri în ședința din data de 24 octombire, comercianții vor plăti chirii mai mici cu 32,5% față de cât plătesc în momentul de față. Solicitarea scăderii prețului chiriilor a fost făcută în ideea creșterii gradului de ocupare a spațiilor comerciale din hală, în momentul de față acesta fiind de 45% din totalul suprafeței închiriabile.

Urmărim să populăm piața pentru că în condițiile în care populezi piața, îți crește și gradul de încasare și automat crește și suma pe care o achităm ca redevență către primărie. Pentru că redevența de 70% se raportează la încasări”, a explicat Ruxandra Bosovici, administrator special CMI Urban Piatra Neamț.

Piața Centrală: CMI Urban cere chirii mai mici după ce a ajuns la zi cu redevența, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Săptămâna trecută a fost achitată redevența aferentă lunii iulie, în valoare de 128.000 de lei. Cam aceasta este suma plătită, ca redevență de către CMI Urban Piatra Neamț, conform contractului de administrare a Pieței Centrale. CMI Urban se încadrează în termenul de 60 de zile pentru achitarea redevenței. Își respectă termenul de plată. Este adevărat că dacă se reduc chiriile revin mai puțini bani la redevență, dar această reducere va duce și la creșterea gradului de ocupare al spațiilor din piață și atunci s-ar putea ca sumele în valoare absolută să nu scadă – cele care se achită către primărie. Reducerea chiriilor va crește atractivitatea pieței”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

În momentul de față în Piața Centrală din Piatra Neamț sunt 125 de comercianți cu contracte de închiriere, iar lunar, o medie de 24 de  vânzători plătesc zilnic taxă forfetară pentru câte o tonetă. Rămân însă spații de zeci de metri pătrați (fast food, pește, produse industriale), neocupate, din cauza tarifelor aplicate pentru închiriere. (I.Ș.)

Articolul precedentL5A Favoritele, victorii fără probleme!
Articolul următorO motocicletă s-a izbit într-o bordură, motociclistul a ”zburat” pe trotuar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.