Prins între procese decisive, care se judecă la Ploiești și la București, Gheorghe Ștefan a trecut pe planul doi ”afacerile judiciare” din zona Neamț-Bacău. Astăzi, 14 septembrie, el a avut termen la Curtea de Apel Bacău. Judecătorii aveau de hotărât asupra cererilor pe care fostul edil de Piatra-Neamț le-a formulat vizavi de rechizitoriul procurorilor DNA, care l-au trimis în judecată, în urma unui denunț formulat de Petru Paleu. Avocata lui Ștefan a depus, inițial, contestația la Tribunalul Neamț, unde a fost respinsă, iar apoi la Bacău- unde magistrații au avut aceeași opinie precum colegii lor de la instanța inferioară. Însă, de unde ar fi trebuit adus la proces de la penitenciarul în care-și așteaptă liberarea condiționată, Gheorghe Ștefan a renunțat la deplasarea la Bacău și a cerut să fie judecat în lipsă, ceea ce s-a și întâmplat. Odată respinse toate cererile și constatată legalitatea administrării probelor și a sesizării instanței prin rechizitoriu, procedura de cameră preliminară s-a încheiat. Procesul intră pe fond și devine public, la Tribunalul Neamț, unde urmează să primească termen.

Petru Paleu le-a declarat procurorilor DNA că Ștefan i-a cerut 10% din valoarea unei lucrări în comuna Brusturi, pentru a-i încredința contractul.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări.
În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ștefan Gheorghe a primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei”,
se arată în comunicatul DNA.

C.M.

Articolul precedentSe asfaltează intrările în Piatra Neamț. Șeful CJ Neamț anunță când se încheie lucrările
Articolul următorPercheziţie la Neamţ într-un dosar de trafic de droguri de răsunet european
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.