Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la „crimă organizată” au efectuat, miercuri, 13 septembrie, 10 percheziții în județele Bistrița-Năsăud (7), Alba (2) și Neamț (1), „la membrii unui grup infracțional organizat, format din cetățeni români, specializat în efectuarea de transporturi de droguri de risc și mare risc, în spațiul european”. Acţiunile s-au soldat cu „reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor NEGREA Marius-Viorel şi COCIOBEA Alexandru, pentru săvârşirea infractiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de droguri de risc și de mare risc”, precizează DIICOT.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în luna decembrie 2016, inculpatul  Negrea Marius Viorel a constituit, împreună cu inculpaţii Z.F. și S.C.G. (cercetat de autoritățile germane), la inițiativa sa, un grup infracțional organizat, ce a acționat de pe teritoriul României dar și din străinătate, în cadrul căruia fiecare trebuia să desfășoare activități specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc și de mare risc până la destinatar, precum și predarea lor la destinație, pentru a obține importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (ketamină și cannabis)  și de mare risc (cocaină). Din cercetări, a reieșit că inculpatul Negrea Marius Viorel, liderul grupării, a avut legături cu furnizori de cocaină din America de Sud și cu clienți din Marea Britanie”, potrivit aceleaşi surse.

Cum operau cei anchetaţi în acest dosar puteţi citi în comunicatele DIICOT şi IGPR. În aceste materiale nu se specifică însă în mod clar în ce localitate din Neamţ s-a derulat percheziţia şi pe cine a vizat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPetru Paleu i-a făcut rost de un nou proces lui Ștefan
Articolul următorDe la Neamţ: şofer băut la volanul unui microbuz şcolar!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.