Tribunalul Vaslui a decis liberarea condiționată a lui Petru Paleu, înainte de executarea integrală a pedepsei de 2 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru fapte de corupție: ”În baza art. 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod de procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi în contradictoriu cu condamnatul P.P., deţinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, împotriva sentinţei penale nr. 978/09.07.2018 a Judecătoriei Vaslui pe care o menţine drept legală şi temeinică. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29.08.2018”.
Judecătoria Vaslui a admis, din start, cererea de liberare condiționată depusă de Petru Paleu, însă procurorii DNA au contestat hotărârea instanței. Fără succes, totuși, pentru că magistrații de la Tribunal au fost de acord cu liberarea deținutului.
Petru Paleu și fostul primar de Girov, Vasile Olaru, au fost judecați pentru abuz în serviciu şi fals intelectual și condamnați, fiecare, la 2 ani de închisoare. Ancheta DNA a vizat un contract, încheiat în anul 2007, între Primăria Girov și Energoterm, pentru lucrări la obiectivul ”Reţea de canalizare cu staţie de epurare sat Girov, comuna Girov. Procurorii au stabilit că lucrările au fost făcute parţial, iar echipamentele prevăzute în contract, în valoare de peste 943.000 de lei, n-au fost predate primăriei.
Vasile Olaru și Petru Paleu au fost încarcerați în ziua de 13 aprilie 2017, dar fostul primar a beneficiat de liberare condiționată mai devreme, la începutul lunii februarie a acestui an.
Revenind la Petru Paleu, el mai are două procese pe rol, unul referitor la contractul pentru construirea sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț și celălalt pentru evaziune fiscală. În al doilea dosar, Petru Paleu a fost deja condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare, dar a contestat sentința la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)

Articolul precedentISU Neamţ – locul 3 la „realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”
Articolul următorL3 Sporting Lieşti-CSM Ceahlăul 1-2 (0-1) * Rădulescu: „Cred că ne-au subestimat!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.