Petrotub a câștigat derby-ul județului Neamț din seria I a Ligii a III-a, programat în etapa a 10-a, pe stadionul ”Moldova”, cu 3-0, în fața Cetății Târgu Neamț, dar oaspeții nu s-au prezentat la meci! Cetatea are serioase probleme financiare, dezvăluite de săptămânalul “Mesagerul de Neamț”, în articolul ”Scandal în fotbal: modelul Ceahlăul la Târgu Neamț”, iar jucătorii, neplătiți, au refuzat să mai joace. Antrenamentele desfășurate la Târgu Neamț înaintea acestui joc, considerat important, nu au fost conduse de antrenorul Ciprian Danciu, care are și el de primit bani de la AS Cetatea. Deși conducerea clubului a dat asigurări că Ciprian Danciu este antrenorul potrivit pentru realizarea obiectivului Cetății, se pare că el nu mai este dorit la club. În plus, CJ Neamț are un contract de asociere cu Asociația Sportivă Cetatea Târgu Neamț prin care sprijină financiar echipa cu 20.000 de lei lunar, pentru realizarea obiectivului, care este promovarea în Liga a II-a!

Cum poate o echipă ce își propune promovarea să nu se prezinte la un meci care trebuia să se joace în județ, deci nu implica costuri foarte mari și, mai ales, cum și-a motivat conducerea administrativă jucătorii și antrenorii înaintea unei întâlniri considerate derby, iată întrebări la care diriguitorii Cetății Târgu Neamț nu au răspuns. Încă! Nu de alta, dar sunt de justificat bani publici, atât de la CJ, cât și de la CL Târgu Neamț, care a decis să sprijine și el financiar echipa în tentativa ei de a promova. Chiar au fost luări de poziție în CL Târgu Neamț care spuneau că, în cazul în care echipa înregistrează o contraperformanță, consilierii târgnemțeni vor retrage sprijinul financiar.

Investitorul Alexandru Koller, care în vară a promis că va duce echipa spre primul loc, cu ajutorul antrenorului Ciprian Danciu, dar și a unor jucători tineri, de perspectivă, este de negăsit, astfel încât Cetatea Târgu Neamț este în acest moment KO, ca să folosim un termen din box. Primarul Daniel Harpa a promis măsuri. Ele întârzie, iar efectele se răsfrâng asupra echipei, iar ajutorul financiar al CL Târgu Neamț și al CJ este în derulare… doar că echipa nu joacă!

M. STOIAN