0:00

O petrecere aniversară, la care participau 52 de invitați într-un restaurant din Tarcău, a fost oprită aseară, 9 martie, de polițiștii nemțeni însoțiți de mascați și jandarmi. Amenzile s-au ridicat la suma de 141.000 lei, fiind sancționate și nereguli financiare descoperite de polițiștii de la Economic.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (aniversare) în incinta unui local public din Tarcău, la care participau mai multe persoane, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, fiind identificate 52 de persoane.

Evenimentul organizat a fost oprit, iar administratorul localului și persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 141.000 de lei. „Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”, potrivit IPJ Neamț.

C.I.

Articolul precedentNemțenii din 12 localități au acces gratuit la investigații pentru depistarea tuberculozei
Articolul următorStarea de alertă se prelungește din 14 martie, MAI renunță la sprijinul MApN