0:00

Sunt 4.188 de elevi din municipiul Piatra-Neamț care au primit burse de merit, de studiu, sociale și de performanță în perioada septembrie – decembrie. Suma alocată de la bugetul de stat și achitată de primărie școlilor și elevilor este de 9.687.000 lei.

Cele mai multe burse sunt cele de merit, 2.302 elevi reușind anul trrecut medii generale de la 9,50 în sus și au primit 200 lei lunar. Cu burse de performanță sunt 58 de elevi, valoarea fiind de 500 lei lunar și se acordă pentru cei premiați la concursurile naționale și internaționale organizate de Ministerul Educației. Pentru rezultatele bune la învățătură, 537 de elevi care provind in familii cu venituri mici au primit bursă de studiu, în valoare de 150 lei lunar. Burse sociale s-au acordat la 1.291 de elevi, care au primit câte 200 lei lunar. Bugetul și numărul de burse pentru perioada septembrie – decembrie urmează să fie aprobate de consilierii locali în ultima ședință ordinară din acest an, de joi, 22 decembrie. În proiectul de hotărâre se mențin cuantumurile minime, primăria putând majora valoarea dacă ar fi avut resurse bugetare.

Cele mai mulți elevi bursieri cu performanțe școlare sunt de la Colegiul Național de Informatică și la Liceul cu Program Sportiv – câte 11, urmați de cei 9 elevi de la Liceul de Artă „Victor Brauner”, 7 elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”, 6 elevi de la Școala Gimnazială nr. 5, alți 4 elevi de la Liceul Economic „Al.I. Cuza”, câte 3 elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” și Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și câte un elev de la Colegiul Tehnic de Transporturi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Școala Gimnazială nr. 3 și Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc”.

La capitolul burse de merit se remarcă CN Informatică, ”Petru Rareș”, ”Calistrat Hogaș”, Școala Gimnazială 2 și colegiul „Gheorghe Asachi” cu cei mai mulți elevi.

Cei mai mulți beneficiari de bursă de studiu sunt de la Liceul Economic, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” și de la „Gheorghe Asachi”.

Peste 9 milioane lei pentru bursele elevilor din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C.I.

Articolul precedentPăcănele populare cu fructe
Articolul următorReușită medicală: brațele amputate i-au fost replantate Alexiei