0:00

Peste 500 nemțeni bolnavi de pneumonie și 41 cu gripă, într-o săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCrește numărul bolnavilor de gripă, de la o săptămână la alta. Astăzi, 4 martie, datele oficiale arată că sunt 41 de noi cazuri diagnosticate, în cursul săptămânii trecute, față de 36 anterior. Cei mai mulți, 25 de bolnavi, sunt din zona Piatra Neamț, 10 cazuri sunt din zona Roman și 6 bolnavi au fost raportați de medicii de familie. Jumătate dintre persoanele diagnosticate săptămâna trecută (20 de cazuri) sunt copii cu vârste între 2 și 14 ani. „De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică s-au înregistrat 238 bolnavi cu gripă în județul Neamț. Persoane vaccinate antigripal sunt 43.519, în acest sezon epidemic, iar pentru nemțenii din grupele cu risc de îmbolnăvire mai există 211 doze de vaccin, care se administrează gratuit, la medicii de familie”, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț. În aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate doar 14 persoane bolnave cu gripă.

Numărul persoanelor diagnosticate cu infecții respiratorii a mai scăzut, fiind raportate 2.9561 de cazuri, cu 50 de internări, săptămâna trecută, față de 3.230 în săptămâna anterioară. Și cazurile de penumonie au mai scăzut, de la 572, la 519 cazuri săptămâna trecută, din care 126 au fost internați. Bolile respiratorii au afectat mai ales copiii cu vârste între 0-4 ani și persoanele cu vârste între 50 și 64 de ani.

Rămân valabile aceleași măsuri de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor: triaj zilnic în grădinițe și școli pentru izolarea la domicilii a copiilor și cadrelor didactice bolnave, suspendarea cursurilor acolo unde sunt 3 copii care lipsesc dintr-o clasă sau 20% rată a absenteismului într-o școală și efectuarea dezinfecției generale. În spitale este restricționat accesul vizitatorilor în anumite secții și programul de vizită este același în toate secțiile. Medicii epidemiologi insistă ca fiecare persoană să respecte regulile de igienă personală și a spațiilor comune care sunt în vigoare și pe fondul alertei de coronavirus. (C.I.)

Articolul precedentInedită expoziție de uniforme ale jandarmilor la Muzeul de Artă Piatra Neamț
Articolul următorReținut pentru că i-a dat 150 de euro șefului de post din Sagna să ”rezolve” un dosar penal