0:00

Ieri seară, 16 februarie, în şase comune ieşene, Belceşti, Lungani, Leţcani, Lespezi, Răchiteni şi Mirosloveşti au avut loc incendii de mirişte pe zeci de hectare. Cel mai grav dintre acestea a fost cel de la Leţcani (video) unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 60 de hectare.

La Răchiteni, pompierii de la Paşcani s-au întors la bază, colegii de la ISU Neamţ reuşind să stingă între timp flăcările de pe câmp.

FOTO: Peste 500 de ha de mirişte afectate de incendii în judeţul Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumai în perioada 1 -15 ianuarie, în diferite comune din judeţul Iaşi au avut loc 81 de incendii de vegetaţie uscată, majoritatea cauzate de foc pus de oameni pentru a arde deşeurile vegetale care a scăpat de sub control sau, mai grav, nu a fost supravegheat. În primele două săptămâni din an au fost afectate de flăcări 472 de hectare, iar de atunci, zilnic, pompierii şi voluntarii ieşeni au avut astfel de intervenţii.

FOTO: Peste 500 de ha de mirişte afectate de incendii în judeţul Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDisperaţi şi sătui de munca de Sisif zilnică, care pare fără sfârşit, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mihail Sturdza Iaşi cer oprirea incendierii vegetaţiei uscate.

Situaţii similare, însă nu pe suprafeţe atât de mari, au fost şi în Neamţ, Botoşani şi Suceava.

Angela Croitoru

Foto / Video: ISU Iași

Articolul precedentCod galben de vânt în Neamţ, Suceava şi Bacău
Articolul următorSalvamontiştii nemţeni i-au coborât în Durău pe cei doi ieşeni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.