0:00

În perioada 30 martie-4 aprilie, au fost distribuite către serviciile de asistenţă socială din cele 83 de primării nemţene pachetele cu alimente primite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, desfășurat de Uniunea Europeană. Şi anul acesta vor primi astfel de pachete 44.537 de familii de nemţeni, cifra fiind aproape aceeaşi ca şi anul trecut. Acest tip de ajutoare este destinat celor care primesc ajutoare sociale, indemnizaţii pentru persoane cu handicap şi alocaţii pentru susţinerea familiei.

Cele mai multe pachete au mers către Piatra-Neamţ – 2.330 (detalii AICI), pentru că şi populaţia şi numărul beneficiarilor de ajutoare sociale este mai mare în „capitala” de judeţ. Următoarea localitate care poate fi înscrisă într-un top al sărăciei pe judeţ este, nu Romanul cum ne-am aştepta pornind de la numărul populaţiei, ci comuna Răuceşti, către care merg 1.960 de astfel de pachete. Destul de aproape se situează şi comuna Pipirig cu 1.761 de beneficiari, iar pe locul următor Petricani  cu 1.696 de pachete. Peste 1.000 de familii aflate la limita sărăciei sunt şi în Roznov – 1.520 de beneficiari, Vânători-Neamţ  cu 1.152 şi Doljeşti -1.034. Spre comparaţie, în celelalte trei oraşe ale judeţului cifrele sunt sub această limită: Târgu-Neamţ – 907, Roman – 786 şi Bicaz – 298 de beneficiari.

Peste 44 de mii de familii de nemţeni primesc alimente de la UE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPachetul conţine 25 de kg de produse alimentare: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe şi gem de fructe dietetic. Persoanele care fac parte din ambele categorii beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual, pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin.

„Distribuirea pachetelor cu produse alimentare a început în ziua următoare datei recepției și se va încheia în termenele stipulate în cuprinsul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, respectiv maximum 45 de zile calendaristice de la recepție pentru distribuirea ajutoarelor către persoanele înscrise pe listele inițiale, și respectiv 15 zile calendaristice începând cu ziua lucrătoare următoare celei de finalizare a distribuirii pe listele inițiale, pentru distribuirea ajutoarelor către persoanele înscrise pe listele suplimentare”, informează prefectul Adrian Niţă.

Angela Croitoru

FOTO: DAS Piatra Neamţ

Articolul precedentANM: Furtuni cu descărcări electrice şi, izolat, grindină
Articolul următorL4 Se întrevede un nou duel Horia-Răuceşti pentru locul 1; Ion Creangă şi CSM Roman îşi dispută locul 3
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.