0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie informează despre manifestările de instabilitate atmosferică, temporar accentuată, ce vor avea loc în întreaga ţară. Acestea se vor manifesta de astăzi, 24 aprilie, ora 16,00 până miercuri, 26 aprilie, ora 22,00.

ANM: Furtuni cu descărcări electrice şi, izolat, grindină, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30-40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte”, precizează ANM. (A.C.)

Articolul precedentProiect PNRR la Țibucani: Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Primăria comunei
Articolul următorPeste 44 de mii de familii de nemţeni primesc alimente de la UE
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.