Peste 300 kg de articole pirotehnice confiscate după controale și percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cursul zilei de ieri, 30 decembrie polițiștii și jandarmii suceveni au acționat în cadrul acțiunii Foc de artificii pentru prevenirea comercializării, deținerii și transportului materialelor pirotehnice.

Au fost controlate unități economice și persoane fizice și au fost efectuate  percheziții în spații în care erau depozitate articole pirotehnice deținute ilegal. În urma acestor acțiuni s-au confiscat peste 10.000 de articole pirotehnice în greutate de peste 300 kg.

„Polițiștii și jandarmii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la respectarea legislației în domeniul utilizării și comercializării articolelor pirotehnice în această perioadă, copiii fiind cei mai vulnerabili și mai expuși riscurilor de vătămare”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătotul de cuvânt al IPJ Suceava.

Peste 300 kg de articole pirotehnice confiscate după controale și percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Vatra Dornei, în zona pieței agroalimentare, a fost prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 36 ani, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, pe care le avea depozitate într-un microbuz. În urma controlului a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea de 18 kg de articole pirotehnice, deținute și comercializate ilegal. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru  operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În aceeași zi, în jurul orei 12:30, a fost surprins în flagrant, în apropierea Pieței Agroalimentare din Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 52 ani din localitate, care oferea spre vânzare 975 de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în cantitate de 40 de kilograme. Și acestuia i s-a întocmit dosar penal.

A fost efectuată o percheziție, în Complexul Comercial Bazar din Suceava, unde, în interiorul unui chioșc metalic, au fost descoperite 56 baterii artificii din categoriile F2 și F3, precum și un număr de 8151 articole pirotehnice, din categoria P1, în greutate totală de 265 de kilograme și în valoare de aproximativ 21.500 de lei. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor făptașilor și stabilirea întregii activități infracționale.

Angela Croitoru

FOTO: IPJ Suceava

Articolul precedentFOTO. Un băcăuan a murit după ce a căzut cu mașina în lacul Horgești
Articolul următorDoi botoșăneni rătăciți în mlaștină au fost salvați de pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.