Doi bărbați de 27 și 57 ani, din satul Vicoleni, comuna Ungureni din județul Botoșani, au fost părăsiți de un prieten pe un câmp mlăștinos și au fost salvați de la îngheț de pompierii botoșăneni.

Împreună cu un prieten, aceștia se deplasau spre Gorbănești cu o căruță și au rămas împotmoliți cu tot cu atelaj într-o zonă mlăștinoasă din apropierea iazului Gulioaia, comuna Dângeni. Proprietarul căruței și-a luat caii și a plecat, lăsându-i pe cei doi și atelajul pe câmp. Uzi și dezorientați, aceștia au sunat după ajutor puțin după ora 01.00, astăzi, 31 decembrie.

Două echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu două UTV-uri, un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Săveni și unul aparținând Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru salvarea celor doi.

„La aproape două ore de la înregistrarea primului apel, cei doi bărbați au fost găsiți, într-o zonă greu accesibilă, de către echipajul din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani. Erau conștienți, dar se plângeau că le este foarte frig. Aceștia au fost aduși la ambulanțe cu șenilata, fiind ulterior  transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a pecizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Angela Croitoru

Video: ISU Botoșani

Articolul precedentPeste 300 kg de articole pirotehnice confiscate după controale și percheziții
Articolul următorFoto. Festivalul și tradițiilor de Anul Nou de la Tg Neamt, Ediția a IX-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.